Δεκέμβριος 2023…

Ένας μήνας ευαισθητοποίησης γύρω από τα άτομα με κάθε είδους αναπηρία! Ένας μήνας γεμάτος βιωματικές δραστηριότητες, που μας φέρνουν κοντά στα άτομα με κινητικές και άλλες δυσκολίες!

Στα πλαίσια της υλοποίησης του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος: «Γνωρίζω τα Παραολυμπιακά Αθλήματα», αλλά και με αφορμή την δράση του σχολείου μας «Έλα στη θέση μου», την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου, είχαμε την τιμή να παρευρεθεί στο σχολείο μας, ένας ξεχωριστός καλεσμένος:

Ο Παραολυμπιονίκης του Μπότσια και Αθλητής της Εθνικής Ελλάδος, Παναγιώτης Σουλάνης!

Φοιτητής ο ίδιος, του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Αθλητής του συλλόγου ΑΣΑΧ Άγιος Χριστόφορος, Αθλητής της ομάδας της Εθνικής Ελλάδος με διεθνείς συμμετοχές και σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, αποτέλεσε ένα μεγάλο πρότυπο ζωής για όλους μας!!!

Το Μπότσια είναι ένα Παραολυμπιακό Άθλημα, που όπως ακούσαμε στην εξαιρετική παρουσίαση που μας έκανε η κυρία Ελένη Καλογεροπούλου, ταμίας της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.Ο.Μ. Α.με.Α), αποτελεί ένα απο τα δύο Παραολυμπιακά Αθλήματα, που δεν μπορούν να παιχτούν από αρτιμελείς αθλητές, απαιτεί συγκέντρωση, ακρίβεια, συγκεκριμένη τεχνική, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία σε πολλούς αθλητές και αθλήτριες, να αγωνίζονται σε διάφορες κατηγορίες, λαμβάνοντας πάντοτε, υπόψιν, το επίπεδο της αναπηρίας τους.

Μετά την συγκεκριμένη παρουσίαση, όλοι μας παρακολουθήσαμε τον Παραολυμπιονίκη Παναγιώτη Σουλάνη, να παίζει 1 σετ Μπότσια, με στόχο να κατανοήσουμε την προσπάθεια, την αγωνιστικότητα, αλλά και τις ειδικές συνθήκες που απαιτούνται σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ενώ στο τέλος, δεν κρύψαμε τη χαρά μας, όταν παίξαμε και μαζί του!!! Μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη!!!

Ευχαριστούμε θερμά τον Παναγιώτη και την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, για την ιδιαίτερη παρουσία, τιμή και χαρά που μας έδωσαν να τους έχουμε κοντά μας!!!

Σου Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους αγώνες σου και να σηκώνεις τη Σημαία της Ελλάδας μας πάντοτε ψηλά!!!