Ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς!!

Αρχή του σχολικού έτους με προσευχή και πολλές ευλογίες από τον Αγιασμό για να συνεχίσουμε το μεγάλο ταξίδι της γνώσης!

Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων μας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στο Λύκειο Μελισσίων, στον οποίο με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκε την πρόσκληση και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλος. Ο Σεβασμιώτατος μας ευχήθηκε για την νέα εκκλησιαστική και εκπαιδευτική χρονιά και μας συμβούλεψε να προχωρούμε στα έργα μας με θάρρος και τόλμη, παρά τις δυσκολίες της κάθε εποχής, για να γινόμαστε κι εμείς αναμορφωτές της κοινωνίας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος, κ.Παναγής Κουτρίκης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την προθυμία του να αποδεχτεί την πρόσκλησή μας. Επισήμανε ότι όλοι, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό, καταθέτουν την καρδιά τους για να λειτουργούν και να προσφέρουν αυτά τα σχολεία, να μεταφέρουν στα παιδιά αξίες και ιδανικά που έχουν λησμονηθεί, να αντιμετωπίζουν το κάθετί προς ωφέλεια των παιδιών μας, και δόξα στον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

Οι ευλογίες συνεχίζονται τη Δευτέρα 11η Σεπτεμβρίου, όταν μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς, μία μεγάλη οικογένεια, παρακολουθήσαμε την Ακολουθία του Αγιασμού στους Ιερούς Ναούς των Εκπαιδευτηρίων μας!! Είχαμε μάλιστα την μεγάλη τιμή να χοροστατήσει και φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ, ο οποίος καλωσόρισε τους νέους μαθητές των σχολείων μας και απηύθυνε πατρικές συμβουλές στους μαθητές του Γυμνασίου Ηρακλείου. Να έχουμε ευχαριστία στο Θεό για όσα μας δίνει και να μην αδιαφορούμε για τον διπλανό μας που χρειάζεται βοήθεια, να τον βοηθήσουμε και με την προσευχή μας. Επίσης, να έχουμε τη δυνατότητα μέσα από τη γνώση, να ανοίξουν οι ορίζοντές μας και να μην καταφεύγουμε ποτέ στη βία σαν μέσο επίλυσης των προβλημάτων μας, να αντιλαμβανόμαστε τη διαφορετική άποψη του άλλου και να τη σεβόμαστε. Μέσα από την πίστη, να μας προικίζει ο Θεός με τα δώρα του διαλόγου και της ταπείνωσης για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας.

Ακολούθησαν ευχαριστίες από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Παιδείας, κ.Παναγή Κουτρίκη, προς τον Σεβασμιώτατο που μας τιμά κάθε χρόνο με την παρουσία του στον Αγιασμό και ευχές εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Παιδείας καλή χρονιά και πρόοδο στα παιδιά και στους γονείς καλή συνεργασία με το σχολείο.

Καλή και ευλογημένη χρονιά!