Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Αρχή νέας σχολικής χρονιάς!

Το κουδούνι χτύπησε ξανά και μας κάλεσε όλους, μικρούς και μεγάλους στη μεγάλη οικογένεια των σχολείων μας! Πρώτη ημέρα μαζί, μαθητές και εκπαιδευτικοί ανταμώσαμε και κάναμε μια νέα αρχή!

Μεγάλη ευλογία για όλους μας ήταν η Ακολουθία του Αγιασμού που παρακολουθήσαμε στους Ιερούς Ναούς των Εκπαιδευτηρίων μας. Είχαμε μάλιστα την μεγάλη τιμή να χοροστατήσει και φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ, ο οποίος καλωσόρισε τους νέους μαθητές των σχολείων μας και απηύθυνε πατρικές συμβουλές στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Ηρακλείου καλώντας τους να συμπεριφέρονται με αγάπη και φροντίδα προς τον άλλο και να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Τριών Ιεραρχών. Να βιώσουν δηλαδή, την Παιδεία εν Χριστώ και να συνδυάσουν στη ζωή τους δύο βασικούς πυλώνες, τη Γνώση από τη μία και την Πίστη στο Θεό από την άλλη, γιατί ο άνθρωπος που πιστεύει στον Θεό μπορεί να κάνει τα πάντα.

Τέλος μας υπενθύμισε ότι οι πυλώνες αυτοί χαρακτήρισαν τους Έλληνες πρόσφυγες οι οποίοι πριν από 100 χρόνια μετέφεραν τα δύο αυτά βασικά στοιχεία της προσωπικότητας του χριστιανού και πέτυχαν να τονώσουν τον Ελληνισμό. Μας ευχήθηκε στο φετινό μας ταξίδι να καλλιεργήσουμε και εμείς τους πυλώνες αυτούς και να τους διαφυλάξουμε ως εχέγγυα για τη ζωή μας.

Τα σχολεία μας μύρισαν βασιλικό και ο Αγιασμός δρόσισε τις ψυχές μας!

Καλή και ευλογημένη χρονιά!