Είναι πάντα ένας από τους πιο αγαπημένους μας χώρους! Από τους πιο ήσυχους και «ζεστούς» χώρους του σχολείου μας! Η Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου! Ένας μικρός αλλά φροντισμένος τόπος που μας ξανοίγει σε ταξίδια…!

Όλα ξεκίνησαν μια μέρα του Δεκεμβρίου που η Βιβλιοθήκη μάς περίμενε ανοιχτή, με ζεστό τσάι και σοκολάτα, για να την εξερευνήσουμε. Και… δεν υπάρχει μεγαλύτερη έκπληξη από το, αντί να πας στο θρανίο σου στην τάξη, να σε περιμένει ένα στρωμένο τραπέζι με ζεστό πρωινό! Μέσα σ’ αυτή την όμορφη ατμόσφαιρα, γνωρίσαμε τις θεματικές που καλύπτουν οι τίτλοι των βιβλίων, τις δυνατότητες που έχει, συζητήσαμε για την καλύτερη αξιοποίησή της και αναζητήσαμε ο καθένας το βιβλίο που θα του κάνει… «κλικ»! Δανειστήκαμε βιβλία και προτείναμε νέους τίτλους που θα θέλαμε να εμπλουτίσουν τους υπάρχοντες.

Μετά την πρώτη γνωριμία, ο στόχος είναι μικρές ομάδες μαθητών να επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη, να μελετούν μαζί, να προβληματίζονται, να συζητούν, να δημιουργούν! Τα ταξίδια με το βιβλίο, έχουν μόλις ξεκινήσει! Ποιοι θα συνταξιδέψουν μαζί μας;