Το Γυμνάσιο Ηρακλείου συμμετείχε στον 6ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Η Μάχη των Οχυρών» που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη (www.istibei1941.gr) με την ταινία μικρού μήκους «Κάποτε στο Ρούπελ…». Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας είναι ο Μιχάλης, ένας στρατιώτης που πολέμησε στο Ρούπελ και είχε υπό την προστασία του τη σημαία, όταν η Ελλάδα συνθηκολόγησε. Δεν κατάφερε όμως να σώσει το ιερό σύμβολο της πατρίδας, γεγονός που τον βασάνιζε σε όλη τη ζωή του. Από ένα τυχαίο γεγονός, χρόνια μετά το πόλεμο, ο Μιχάλης βρίσκει τη σημαία και λυτρώνεται από τις ενοχές που τον βασάνιζαν.

Την αληθινή αυτή ιστορία παρουσίασαν 11 μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου (Βελεντζάς Νικόλαος, Βέρας Χρήστος, Βουγιουκλίδης Νικόλαος, Δεδούσης Αθανάσιος, Δεμενόπουλος Γεώργιος, Γαλανόπουλος Αναστάσιος, Κολλίντζας Σταύρος, Κουνδουράκης Χρήστος, Κυριακόπουλος Νεκτάριος, Μπιτζιάνης Γεώργιος, Παυλίδης Παναγιώτης) με την ευθύνη και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Αθανασίας Τσατσαρού και κ. Χαρίλαου Δερμάνη. Η ταινία βραβεύτηκε από την επιτροπή του διαγωνισμού με το το 3ο βραβείο. Η τελετή βράβευσης θα γίνει στις 30/4 στις Σέρρες.

Συγχαίρουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για την έμπνευση, το μεράκι και την ιστορική ευαισθησία τους! Έτσι, η αγάπη στη σημαία και στην πατρίδα που παρουσίασαν, δεν ήταν μόνο «Κάποτε στο Ρούπελ…», αλλά και τώρα στην Ελλάδα μας!