Τις βάσεις για ένα ακόμα πιο θετικό ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς έθεσε η Επιμορφωτική Ημερίδα της 5ης Σεπτεμβρίου 2022 στο Αμφιθέατρο «Ι. Οικονομίδης» του Γυμνασίου Αμαρουσίου, με θέμα: «Η Καλλιέργεια του Θετικού Κλίματος στο Σχολικό Περιβάλλον».

Στόχος της ημερίδας ήταν να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τις διαφορετικές διαστάσεις του θετικού κλίματος στο σχολικό περιβάλλον, από τεχνοκρατική, παιδαγωγική και πνευματική σκοπιά!

Την σπουδαιότητα και τις πρακτικές μεθόδους καλλιέργειας του θετικού κλίματος  αποτύπωσε εύστοχα ο κ. Παναγιώτης Κακκαλής, προϊστάμενος των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του συλλόγου «Η Ελληνική Παιδεία». Ο κ. Κακκαλής είναι ο ενορχηστρωτής του θετικού κλίματος στα κεντρικά γραφεία του συλλόγου μας και τίμησε ιδιαίτερα το εκπαιδευτικό προσωπικό με την εισήγησή του στην ημερίδα. Τη σκυτάλη πήραν η κα Αικατερίνη Γιαννάτου, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών και η κα Αθανασία Τσατσαρού, καθηγήτρια Τεχνολογίας και συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με την προβολή της παρουσίασης σε μορφή βίντεο για την επίδραση του χρώματος στο σχολικό περιβάλλον. Με έναν πολύ ζωντανό και άμεσο τρόπο περιέγραψαν τη σύσταση των χρωμάτων και πώς αυτά επηρρεάζουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Το πρώτο μέρος της ημερίδας ολοκληρώθηκε με την κα Αγγελική Κριτσωτάκη, ηλεκτρολόγο μηχανικό και μηχανικό υπολογιστών, καθηγήτρια Πληροφορικής, η οποία μας μετέφερε στην ψηφιακή διάσταση του θετικού κλίματος. Το ήδη υπάρχον θετικό κλίμα μέσα από τις εκπαιδευτικές δράσεις και επιτυχίες, πολλαπλασιάζεται μέσα από την ιστοσελίδα μας και ακτινοβολεί σε κάθε γωνιά των Εκπαιδευτηρίων μας!

Κατά το δεύτερο μέρος της ημερίδας, η Φυσικός-Ραδιοηλεκτρολόγος κα Αναστασία Φράγκου, ανέπτυξε τη σημασία της εμπιστοσύνης στην ανάπτυξη όλων των σχέσεων και της επικοινωνίας για την καλλιέργεια θετικού κλίματος στο σχολικό περιβάλλον. Στη συνέχεια, ο κ. Θεοφάνης Ζαφειριάδης, Θεολόγος, μας ανύψωσε στον Ουρανό τοποθετώντας την πνευματική διάσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα. Στο τέλος της ημερίδας, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, αρχιμ. π. Γεννάδιος Κουτσόπουλος, έδωσε το μήνυμα της ελπίδας μέσα από τη διαρκή κοινωνία της αγάπης στη ζωή μας και την ενεργή πνευματική μας ζωή, δίνοντας χώρο στο Άγιο Πνεύμα να δράσει και να συμπληρώσει καθετί το ανθρώπινο. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Παναγής Κουτρίκης, ευχαρίστησε θερμά όλους τους εισηγητές και υπογράμμισε ότι μόνο με τη Χάρη του Θεού μπορούμε να πετύχουμε κάτι από την αποστολή μας, η οποία είναι να εργαστούμε στις ψυχές των παιδιών. Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους τους εκπαιδευτικούς η χρονιά αυτή να είναι ευλογημένη και οι κόποι όλων να καρποφορήσουν στις ψυχές των παιδιών μας.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Δημήτριο Ράπτη, διευθυντή του Λυκείου Μελισσίων που παρουσίασε και συντόνισε την ημερίδα καθώς και το Γυμνάσιο Αμαρουσίου για τη φιλοξενία του.