Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2025
Αμφιθέατρο Πολεμικού Μουσείου
Εκδήλωση του Οργανισμού Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ)
στα πλαίσια του Παγκόσμιου εορτασμού της ελληνικής γλώσσας,
της 9ης Φεβρουαρίου, με θέμα:
«Μιλήστε μας ελληνικά»
- Μια Ιταλίδα φοιτήτρια, που έχει διδαχτεί στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, έρχεται στην Αθήνα με το πρόγραμμα ERASMUS. Στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου συναντά φοιτητές και προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους στα αρχαία, γιατί αυτά έχει διδαχθεί. Οι Έλληνες φοιτητές μετά από το πρώτο ξάφνιασμα θα συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικά είναι τα αρχαία και πέρα από τα σύνορα της πατρίδας τους και θα νιώσουν περηφάνεια.
- Ένας Άγγλος γιατρός διαβάζει τη διάγνωση της επίσης Αγγλίδας ασθενούς του σε ένα ελληνικό ιατρικό κέντρο. Η Ελληνίδα συγγενής της ασθενούς, που δεν γνωρίζει αγγλικά, ακούει και καταλαβαίνει όλη τη διάγνωση, απλά γιατί οι ιατρικοί όροι που χρησιμοποιούνται είναι δάνεια της ελληνικής γλώσσας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Συγκροτήματος Ηρακλείου. Προλόγισε η καθηγήτρια αγγλικών κ. Ελένη Κορναράκη.
Καθ’ ομολογία δική τους, ήταν μια υπέροχη εμπειρία, που τους έδωσε την ευκαιρία να νιώσουν πόσο σημαντική είναι η Αρχαία Ελληνική γλώσσα, το πολύτιμο κληροδότημά μας, αλλά και η Νεοελληνική γλώσσα.