Οι μέρες που το άστρο της Βηθλεέμ θα λάμψει, πλησιάζουν.

Φτάνουν τα Χριστούγεννα, η Μητρόπολη των Εορτών!

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας ετοίμασαν υπέροχες χριστουγεννιάτικες εορτές, τις οποίες για πρώτη φορά μετά από καιρό απόλαυσαν οι συμμαθητές και οι γονείς τους!!

Ακούσαμε ποιήματα, παρακολουθήσαμε θεατρικά δρώμενα, τραγουδήσαμε μαζί με τις χορωδίες των σχολείων μας ύμνους, κάλαντα και τραγούδια!!

Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού μας μετέφεραν πίσω στο χρόνο, την Άγια Νύχτα που γεννήθηκε ο Χριστός μας! Ακούσαμε τα αγγελούδια να ψέλνουν, είδαμε τους βοσκούς να φτάνουν στη φάτνη… τους μάγους να προσκυνούν και να προσφέρουν τα δώρα τους στο νεογέννητο Χριστό! Στο τέλος τραγουδήσαμε όλοι μαζί χριστουγεννιάτικα τραγούδια!

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας προβλημάτισαν για το δώρο που θα προσφέρουμε στον Χριστό! Τι μπορούμε εμείς να προσφέρουμε στον Κύριο και Σωτήρα μας;

Στο Δημοτικό Αμαρουσίου συναντήσαμε ένα λυπημένο αστεράκι. Γιατί να είναι λυπημένο; Πώς η γέννηση του Χριστού το έκανε να λάμπει πάλι από χαρά; Άραγε ο μπαρμπα-Πανώφ θα υποδεχθεί τον Χριστό στο σπίτι του τα Χριστούγεννα; Η Α’ και Δ’ τάξη με τα συγκινητικά θεατρικά τους μας πέρασαν τα μηνύματα της αγάπης και της αληθινής χαράς που έφερε ο Χριστός στη γη με τη γέννηση Του. Τραγούδια, ποιήματα πλαισίωσαν την ωραία μας γιορτή και ο βυζαντινός χορός απέδωσε θαυμάσια τις καταβασίες των Χριστουγέννων!

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Ηρακλείου αποτέλεσε μια αφορμή και ένα κίνητρο στη βαθύτερη αναζήτησή μας! «Ετέχθη ημίν σήμερον Σωτήρ»: Μια μέρα που περίμενε και περιμένει όλη η ανθρωπότητα. Μακάρι όλοι μας να θελήσουμε να Τον αναζητήσουμε, να θελήσουμε να Τον γνωρίσουμε, να θελήσουμε να Τον ζήσουμε!

Με το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ηρακλείου σαλπάραμε στην φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή! Κάναμε μία αναδρομή και βρεθήκαμε στα Χριστούγεννα του 1921 στη Σμύρνη, όπου ζήσαμε μαζί με μια οικογένεια τη Γέννηση του Χριστού, τη χαρά της, τα έθιμά της. Την είδαμε, λίγους μήνες μετά, να χάνει τη Γη κάτω από τα πόδια της, έντρομη να εγκαταλείπει την φλεγόμενη Σμύρνη, να ξεριζώνεται και μέσα από κακουχίες να αγωνίζεται να στεριώσει στον νέο τόπο, σε μια παραγκούπολη της Αθήνας. Εκεί  ζήσαμε μαζί της τα πρώτα της Χριστούγεννα τον Δεκέμβρη του 1922, μέσα στην φτώχεια, με ανοιχτές ακόμη τις πληγές της και με μεγάλα προβλήματα συνύπαρξης με τους ντόπιους. Εφόδιό της η βαθιά πίστη στο Θεό, πηγή εσωτερικής δύναμης και άσβεστης ελπίδας.

Και στο Γυμνάσιο Αμαρουσίου την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου έφτασε στο τέλος της η φετινή ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη περίοδος και εβδομάδα! Μία περίοδος που τα είχε όλα, ώστε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το μεγάλο γεγονός! Ιδιαίτερα, σήμερα ολοκληρώθηκε το φιλανθρωπικό bazaar που με τόσο μεράκι ετοιμάζαμε αυτές τις μέρες και χάρη σε αυτό κάποιες πονεμένες οικογένειες θα κάνουν και εκείνες Χριστούγεννα! Οι αγορές πολλές, ο ενθουσιασμός ακόμα μεγαλύτερος! Παράλληλα, έλαβε χώρα η σχολική μας εορτή με θέμα «Το Άγιο Δωδεκαήμερο στη Μικρασία» με σχετικό θεατρικό, κείμενα, προβολές, τραγούδια και κάλαντα! Τα παιδιά μας έδωσαν σε όλα τον καλύτερο εαυτό τους! Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μιλούν από μόνες τους! Ευχόμαστε από καρδιάς καλά, ευλογημένα και αληθινά Χριστούγεννα!

Συγχαίρουμε θερμά τους εκπαιδευτικούς που είχαν την επιμέλεια των εορταστικών αφιερωμάτων και τους μαθητές μας που με τη συμμετοχή τους στόλισαν τόσο όμορφα τα μηνύματα των εορτών!!

Καλά Χριστούγεννα γεμάτα φως, αγάπη, χαρά, ειρήνη!!

Ευλογημένο το νέο έτος!!