Την Κυριακή, 8 Μαίου οι θεατρικοί μας όμιλοι Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου ήμασταν προσκεκλημένοι στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, να πλαισιώσουμε καλλιτεχνικά την εκδήλωση «Απονομή βραβείων Ορθόδοξου Παιδικού και Εφηβικού Χριστιανικού βιβλίου», την οποία διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολις Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος με τις εκδόσεις «ΝΑΜΑ». Είναι μια εξαιρετική εκδήλωση, η οποία στηρίζει την συγγραφή και την έκδοση του Ορθόδοξου Χριστιανικού λογοτεχνικού βιβλίου και πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά φέτος με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από το κοινό.

Οι θεατρικοί μας όμιλοι συμμετείχαν με αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Ο τίτλος της εκδήλωσής μας ήταν ο λόγος του Κολοκοτρώνη «Ελευθερίας ομόλογον».

Ανατρέξαμε στον ηρωισμό, το ήθος και το μεγαλείο του ’21, μέσω του πρωταγωνιστή της Επανάστασης του θρυλικού Γέρου του Μοριά, Θεοδωράκη Κολοκοτρώνη, από τη γέννησή του ως το θάνατό του. Η εκδήλωσή μας περιλάμβανε προβολή video-ταινίας που γυρίστηκε στο σχολείο μας από τα παιδιά του θεατρικού ομίλου Γυμνασίου με την θεατρική διδασκαλία και καθοδήγηση του φιλολόγου κ. Αλ. Φωτόπουλου και θεατρικά δρώμενα στη σκηνή με τη δίκη του Κολοκοτρώνη.

Τα δρώμενα πλαισιώθηκαν και με τραγούδια σχετικά με το θαύμα του ’21.

Κατά κοινή ομολογία η παρουσία των παιδιών άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο ακροατήριο και μετέδωσε διαχρονικά πνευματικά μηνύματα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος και τις εκδόσεις «ΝΑΜΑ» γι’ αυτή τους την τιμητική πρόσκληση και ευχόμαστε καλή καρποφορία στους συγγραφείς και εκδότες του λογοτεχνικού ορθόδοξου βιβλίου.