Χριστούγεννα 2021!

«Είδες – μου λέει – γεννήθηκε η ευσπλαχνία»

[…]Θα περνούσαν αιώνες και αιώνες

και δε θα ΄χαμε να πούμε τίποτε ωραιότερο απ΄ αυτό», λέει ο ποιητής.

Αυτή την ύψιστη πράξη ευσπλαχνίας  και αγάπης του Κυρίου μας την έζησε και την  ζει η ανθρωπότητα με την κατά σάρκα γέννησή Του.

Εκείνος μας δίδαξε ότι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, τον αδελφό μας και μάλιστα τον πονεμένο, τον ασθενή, τον  αναγκεμένο, είναι η πιο γνήσια απόδειξη της αγάπης μας στον Θεό.

Έτσι λοιπόν και φέτος, όπως και κάθε Χριστούγεννα, προσπαθήσαμε στα σχολεία μας, μαθητές, γονείς και δάσκαλοι, να γιορτάσουμε ανοίγοντας τις καρδιές μας και κάνοντας πράξη την αγάπη και την προσφορά προς συνανθρώπους μας, έστω κι αν οι δύσκολες συνθήκες της πανδημίας δεν μας επέτρεψαν να τους επισκεφθούμε όλους από κοντά.

Έτσι συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό χρηματικό ποσόν, που διατέθηκε στον τομέα «Πρόνοια» του Συλλόγου Ιεραποστολικής Δράσης «Ο Μέγας Βασίλειος» και δόθηκε σε πολύτεκνες οικογένειες, ανέργους, ασθενείς, μοναχικά άτομα, απόρους, για να γευτούν και φέτος το φως και την ελπίδα των Χριστουγέννων.

Επίσης πολλά πολλά δέματα με τρόφιμα και βασικά είδη πρώτης ανάγκης, συγκεντρώθηκαν, συσκευάστηκαν από τους μαθητές μας και δόθηκαν στο Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης και Στήριξης Παιδιού, σε πολύτεκνες οικογένειες με μεγάλη ανάγκη, στο Γηροκομείο «Ο Λυτρωτής» και στην «Κιβωτό του Κόσμου», που αντιπροσωπεία των μαθητών μας του Γυμνασίου Ηρακλείου είχε τη χαρά να επισκεφθεί και να μοιραστεί στιγμές χαράς, αγάπης και ελπίδας  με τα παιδιά της.

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για την τόσο αυθόρμητη και καρδιακή ανταπόκριση σ΄ αυτό το κάλεσμα αγάπης προς τους συνανθρώπους μας και τους ευχόμαστε το μήνυμα των Χριστουγέννων να ζεσταίνει πάντα τις καρδιές τους!