Με την ολοκλήρωση της χρονιάς οι μαθητές μας είναι σε θέση να παρουσιάσουν τις δεξιότητες που απέκτησαν στο να κατασκευάζουν μια λύση σε ένα πρόβλημα χρησιμοποιώντας τα τουβλάκια, τους κινητήρες και τους αισθητήρες των ρομποτικών σετ της LEGO και να τα προγραμματίζουν για να πετύχουν το στόχο τους.

Για να κλείσουμε τη χρονιά εορταστικά, όπως αξίζει στα παιδιά μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τη Δευτέρα 6 Ιουνίου θα διοργανωθεί ο 1ος Ενδοσχολικός Διαγωνισμός Ρομποτικής στο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου κατά τη διάρκεια των απογευματινών Εργαστηρίων Σπουδών.

Η πρόκληση αυτή, βασισμένη στα πρότυπα των πανελλήνιων διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής, δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής των εργαστηρίων μας, που έκαναν τα πρώτα τους βήματα εφέτος, να αντιμετωπίσουν μια δοκιμασία με μειωμένη δυσκολία, τόσο στην κατασκευή, όσο και στον προγραμματισμό. Η κάθε ομάδα θα περιλαμβάνει δύο έως τρεις μαθητές και θα διαγωνιστεί στην αντίστοιχη ηλικιακή της κατηγορία. Το θέμα του διαγωνισμού για όλες τις ομάδες:

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΑΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ

 

Σε κάθε περίπτωση το πραγματικό κέρδος είναι η γνώση και οι δεξιότητες που αναπτύχθηκαν. Τα παιδιά μέσα από ένα ελκυστικό αντικείμενο αναπτύσσονται σε γνωστικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο μαθαίνοντας πώς να εργάζονται σε ομάδες.

Πρώτα ο Θεός, με γερές βάσεις από αυτή τη χρονιά, ανανεώνουμε το ραντεβού μας
για να
συνεχίσουμε το ταξίδι μας και την επόμενη χρονιά!

Καλή Επιτυχία!!