«Ένα πράγμα θέλω να σας ζητήσω. Εσείς που είστε νέα παιδιά, μην αφήσετε ποτέ και κανέναν να σας κλέψει τη χαρά. Να μην έχετε μέσα σας θλίψη, μελαγχολία, κακοκεφιά… Να χαίρεστε! Πάντοτε να χαίρεστε! Να θυμάστε την Ανάσταση του Χριστού και να γεμίζετε με χαρά!»

Με αυτά τα λόγια, έκλεισε η συνάντηση της Γ’ Γυμνασίου του Γυμνασίου Αμαρουσίου καθώς και των μαθητών της Α’ και Β΄ Λυκείου του Λυκείου Μελισσίων με τον διάσημο Αμερικανό ηθοποιό Jonathan Jackson. Ήταν μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 8ης Έκθεσης Χριστιανικού Βιβλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Για περισσότερο από μία ώρα, ο γνωστός ηθοποιός και συνθέτης μας μίλησε για την πορεία του από τον προτεσταντισμό στην Ορθοδοξία. Μας ανέλυσε κυρίως την πορεία της ψυχής προς το πρόσωπο του Χριστού και την προσωπική σχέση αγάπης που διαμορφώνει όποιος στρέφεται προς Εκείνον.

Ο Jonathan Jackson μας τραγούδησε τα τραγούδια του τα οποία παντρεύουν σύγχρονη εναλλακτική μελωδία με βαθιά πνευματικά νοήματα στους στίχους. Επίσης απάντησε στις ερωτήσεις μας, υπέγραψε αντίτυπα του καινούριου του βιβλίου και φωτογραφήθηκε μαζί μας.

Ήταν μία από αυτές τις εμπειρίες που ενθουσιάζουν, προβληματίζουν και γιατί όχι, μας αλλάζουν προς το καλύτερο!