Η τελευταία συνάντηση της Σχολής Γονέων έκλεισε σήμερα ένα κύκλο ομιλιών που είχαν ως βασικό θεματικό άξονα φέτος «Ας κοιτάξουμε μέσα μας».

Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών στο Σχολικό Συγκρότημα Αμαρουσίου και κατόπιν ακολούθησε η ομιλία «Κουρασμένοι γονείς = Κουρασμένα παιδιά: Ώρα για ανανέωση!» από την κα Ευαγγελία Σαντοριναίου, εκπαιδευτικό και τ. Διευθύντρια των Αρσακείων Σχολείων.

Η ομιλήτρια μέσα από την πολυετή πείρα της και τον διττό ρόλο της, γονέας – παιδαγωγός, μας προβλημάτισε γόνιμα. «Η κούραση των γονέων φέρνει την παραίτηση και η υπεραπασχόληση οδηγεί στην έλλειψη επικοινωνίας με τα παιδιά. Χρειάζεται να γεμίζουμε το άδειο δοχείο της ψυχής μας και να έχουμε ουσιαστικότερη επικοινωνία με τον Θεό. Δεν φταίει που κουραζόμαστε αλλά που δεν ξεκουραζόμαστε. Το αποτύπωμα της αγάπης μένει.», ήταν μερικές από τις σκέψεις που κατέθεσε.

Ο απλός, όμορφος και λιτός λόγο της, μας ξεκούρασε και μας βοήθησε να καταλάβουμε πώς μέσα από τον κόπο μπορούμε τελικά να οδηγηθούμε σε μια αληθινή σχέση με τα παιδιά μας και τους γύρω μας.