Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στα σχολεία της «Ελληνικής Παιδείας» η εορτή των Τριών Ιεραρχών, καθιερωμένη ως εορτή δασκάλων και μαθητών. Άρχισε με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών στο συγκρότημα του Αμαρουσίου, όπου συμμετείχαν γονείς, εκπαιδευτικοί και αντιπροσωπεία μαθητών από όλες τις βαθμίδες των σχολείων της «Ελληνικής Παιδείας», με τους σημαιοφόρους και τις σημαίες τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε μικρή δεξίωση και, κατόπιν στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Οικονομίδης» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-αφιέρωμα, με θέμα: Έχει αρχή και τέλος ο κόσμος; Δημιουργός και δημιουργία κατά τον Μ. Βασίλειο και την Επιστήμη. Τη διοργάνωση και παρουσίαση είχε το Λύκειο Ηρακλείου. Ήταν μια αναφορά στο έργο του Μ. Βασιλείου «Εξαήμερος», όπου ο ιερός πατήρ σχολιάζει τη «Γένεση» του προφήτη Μωυσή και αναφέρεται στον Δημιουργό και τη δημιουργία του κόσμου μέσα σε έξι ημέρες. Μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου παρουσίασαν με έναν ευρηματικό τρόπο, αντιπαραβολικά τις απόψεις του Μ. Βασιλείου και συγχρόνων επιστημόνων. Το θαυμαστό είναι ότι, αν και ο Μ. Βασίλειος δεν έγραφε επιστημονικό σύγγραμμα, επιβεβαιώνεται από την επιστήμη στις απόψεις του για την αρχή του κόσμου, τον χρόνο, το χώρο, την ύλη και τις συνεκτικές δυνάμεις που κρατούν σε αρμονία το σύμπαν! Την εκδήλωση πλαισίωσαν με βυζαντινούς ύμνους μαθητές του Λυκείου Ηρακλείου, άριστοι γνώστες της Βυζαντινής Μουσικής, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή της Μουσικής, κ. Κ. Γκίκα.

Την ημέρα των Τριών Ιεραρχών είθισται να τιμώνται οι αφυπηρετήσαντες εκπαιδευτικοί και οι εν γένει οι εργαζόμενοι στα εκπαιδευτήρια της «Ελληνικής παιδείας», καθώς και οι πρωτεύσαντες μαθητές στις εισαγωγικές πανελλήνιες εξετάσεις, ανά κατεύθυνση και από τα δύο Λύκεια, Ηρακλείου και Μελισσίων. Αφυπηρετήσασα εκπαιδευτικός ήταν η κ. Λούντου Παρασκευή, η οποία ξεκινώντας από μαθήτρια και κατόπιν καθηγήτρια στο Λύκειο Ηρακλείου, τελείωσε την εκπαιδευτική της διακονία ως Λυκειάρχης. Η κ. Λούντου κατέθεσε όλα της τα προσόντα στην «Ελληνική Παιδεία» και υπήρξε, όπως επισήμανε ο Πρόεδρος των εκπαιδευτηρίων κ. Π. Κουτρίκης, ταλαντούχος εκπαιδευτικός με επιστημονική κατάρτιση, και υψηλό ήθος! Η όλη εκδήλωση έκλεισε με τις πνευματικές ευχές του π. Γενναδίου, για καλή πρόοδο και πνευματική προκοπή δασκάλων και μαθητών, με τον φωτισμό των τριών Ιεραρχών.