ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ: «Η διδασκαλία εκτενών αυτοτελών λογοτεχνικών
κειμένων: διάλογος για τα νέα Π.Σ. Λογοτεχνίας» (21 και 22 Οκτωβρίου 2022,
Αίθουσα Ιωάννης Οικονομίδης, Γυμνάσιο Αμαρουσίου)

Τα Εκπαιδευτήριά μας είχαν τη χαρά να συνδιοργανώσουν και να φιλοξενήσουν την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου την επιστημονική διημερίδα της Πανελλήνιας Παιδαγωγικής Εταιρείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑΠΕΔΕ) με θέμα: «Η διδασκαλία εκτενών αυτοτελών λογοτεχνικών κειμένων: διάλογος για τα νέα Π.Σ. Λογοτεχνίας», η οποία είχε ανακοινωθεί στη σχετική ανάρτηση.

Η διημερίδα φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Αμαρουσίου και επιδίωξε να αναδείξει την πρόταση των νέων Προγραμμάτων Σπουδών Λογοτεχνίας για διδασκαλία εκτενών αυτοτελών λογοτεχνικών κειμένων στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, μέσα από εισηγήσεις ειδικών και εργαστήρια συνεργατικής εφαρμογής σχετικών δράσεων από τους συμμετέχοντες. Στη διημερίδα, την οποία παρακολούθησαν περίπου 200 φιλόλογοι – εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παρουσιάστηκαν 15 ανακοινώσεις από καθηγητές και πανεπιστημιακούς του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, από μέλη των επιτροπών σύνταξης των νέων Προγραμμάτων και ειδικούς στη διδακτική της Λογοτεχνίας, ενώ λειτούργησαν και 5 θεματικά εργαστήρια.

Η ανταπόκριση των συναδέλφων που μας τίμησαν με την παρουσία τους υπήρξε ιδιαίτερα θετική, τόσο για το περιεχόμενο όσο και για την άρτια οργάνωση της διημερίδας από τα Εκπαιδευτήριά μας.