Στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων, το απόγευμα της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου 2019 είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο Σχολείο μας την κ. Ιωάννα Σκαρλάτου, Θεολόγο – Συγγραφέα, Μέλος Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, η οποία πραγματοποίησε ομιλία στους Γονείς των παιδιών του Δημοτικού, Νηπιαγωγείου και Παιδικού Σταθμού, με θέμα:

Μοντέρνος μπαμπάς, μοντέρνα μαμά… και λοιπόν;

Η κ. Σκαρλάτου κατέστησε εμφανές πόσο ορισμένες συνήθειες των σύγχρονων γονέων επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία και συνεπώς τη συμπεριφορά των παιδιών. Πρακτικές που ορισμένες φορές διευκολύνουν ή “βολεύουν” τους γονείς, όπως η πολύωρη παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων, η χωρίς επίβλεψη συμμετοχή των παιδιών σε διαδικτυακά παιχνίδια, το παράδειγμα των γονέων που πολλές ώρες είναι “κολλημένοι” με το κινητό τους, δεν βοηθούν τα παιδιά.

Πώς λοιπόν θα τα βοηθήσουμε;

  • Επικοινωνία: Ας προσπαθήσουμε από μικρά να μιλάμε μαζί τους, να τα ακούμε, να συζητάμε για όσα θέματα τα απασχολούν.
  • Ενασχόληση: Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα δικά μας θέματα κι ας αφιερώσουμε χρόνο στα παιδιά μας.
  • Στροφή σε άλλες δραστηριότητες: Ας στρέψουμε το ενδιαφέρον του παιδιού μας σε άλλες απασχολήσεις, πέρα από το κινητό, τον υπολογιστή, την τηλεόραση.
  • Προσευχή: Ας ασφαλίζουμε τα παιδιά μας με την προσευχή μας και ας τα εμπιστευόμαστε στον Θεό, προσευχόμενοι Εκείνος να διορθώνει τα δικά μας λάθη και να σκεπάζει τις παραλείψεις μας.

Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση με τους Γονείς.
Στη συνέχεια οι Γονείς συνομίλησαν με τους Δασκάλους για την πρόοδο των παιδιών τους.