Κυκλοφόρησε το 23ο τεύχος του περιοδικού «Δρόμος», το οποίο εκδίδει το Λύκειο Ηρακλείου «Η Ελληνική Παιδεία» από το 1997. Ένα τεύχος μνήμης και χρέους, αφιερωμένο  στην αγαπημένη Μικρασία με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Μια μνήμη, που, όπου κι αν την αγγίξεις, πονάει. Γεγονότα τραγικά, πόνος, δάκρυα, ξεριζωμός, προσφυγιά στη μητέρα πατρίδα, που ήθελε τον χρόνο της για να αγκαλιάσει τα κατατρεγμένα παιδιά της.

Το αφιέρωμα των Σχολείων μας στην αγαπημένη Μικρασία ήταν ένα ταξίδι της καρδιάς στο βάθος του χρόνου που ζωντάνεψε με λέξεις, ήχους και εικόνες την ομορφιά, τη χαρά, την ελπίδα και τα όνειρα των Μικρασιατών πριν από την καταστροφή, το γκρέμισμα του ονείρου και την απίστευτη δύναμή τους να ξαναστήσουν στη μητέρα καινούρια ζωή και καινούργια όνειρα, παρόλο που ο πόνος και η νοσταλγία για ό,τι χάθηκε τους συντρόφευε παντοτινά.

Εκτός από το αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή, το τεύχος αυτό του Περιοδικού μας «Δρόμος» περιλαμβάνει και ένα απάνθισμα από τα βιώματα και τις πολύμορφες δράσεις και εκδηλώσεις της σχολικής ζωής από όλες τις βαθμίδες των Σχολείων μας. Τα θέματά του ποικίλα. Γνωσιολογικά, πνευματικά, αθλητικά, καλλιτεχνικά και κοινωνικά, δρώμενα και δημιουργίες των μαθητών μας. Μια σχολική κοινότητα ζωντανή και δραστήρια προβάλλει μέσα από τις σελίδες του. Ώρες μαθήματος και διαλείμματος, σχολικές γιορτές και εκδρομές, ποικίλες εξωσχολικές δραστηριότητες, επιδόσεις, διαγωνισμοί και βραβεύσεις!

Και αυτό, το 23ο τεύχος του Περιοδικού μας, απηχεί τη φωνή, τη σκέψη και την καρδιά μαθητών και καθηγητών και όλων όσοι με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια υπηρετούν το έργο των Σχολείων της «Ελληνικής Παιδείας».

Άρθρο του μαθητή μας Λευτέρη Σοφρά, με τίτλο «Εμείς τη λέμε τη ζωή… Πηγαίνουμε μπροστά… Είμαστε από καλή γενιά!» που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό μας, βραβεύτηκε σε διαγωνισμό που διοργάνωσε η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» το 2012. Το έπαθλο ήταν ταξίδι του μαθητή στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με συνοδό την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Ευαγγελία Κουσκουλή.

Επίσης, το περιοδικό έχει τιμηθεί με το  Α’ Βραβείο από τη «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά», μετά τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό που διοργάνωσε, το Δεκέμβριο του 2018.

Προηγούμενα τεύχη μπορείτε να δείτε εδώ.