Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση στις 23 και 24 Νοεμβρίου το διήμερο Συνέδριο SingularityU Summit Greece με θέμα «UNLEARN».

Με χορηγία του Ιδρύματος Λαμπράκη οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία συμμετοχής στο Συνέδριο. Το Πανεπιστήμιο Singularity, που είναι κορυφαίο στην εκπαίδευση μελλοντικών ηγετών σε θέματα νέων τεχνολογιών, έχει στόχο μέσω των συνεδρίων αυτών να συμβάλλει καταλυτικά στην εξέλιξη και την καινοτομία όλων των τομέων της ανθρώπινης ερευνητικής δραστηριότητας.

Οι εισηγήσεις ήταν στα Αγγλικά και τα παιδιά μας παρακολούθησαν διαλέξεις ομιλητών παγκόσμιας εμβέλειας και ενημερώθηκαν για νέες τεχνολογίες,  τις προοπτικές στον τομέα της εκπαίδευσης και της εργασίας, την τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική, αρχές που διέπουν το οικοσύστημα, στατιστικά δεδομένα που αφορούν την κλιματική αλλαγή και προτάσεις για το μέλλον του πλανήτη. Προβληματίστηκαν με την προοπτική νέων απειλών και κινδύνων στον κυβερνοχώρο αλλά και εντυπωσιάστηκαν με τον μελλοντική δυνατότητα μετακίνησης των ανθρώπων μέσω του τρένου HyperloopTT, που κινείται στο εσωτερικό «αγωγών – καψούλων» μέσα σε κενό αέρος καλύπτοντας αποστάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων σε λίγα μόλις λεπτά καθώς και με βασικές αρχές ηγεσίας που συσχετίστηκαν με τεχνικές πρωταθλητισμού.

Με αφορμή τις διαλέξεις ακολούθησαν και θα υπάρξουν  και άλλες συζητήσεις σε σχετικά μαθήματα, ώστε να αποσαφηνιστούν απορίες και προβληματισμοί που προκλήθηκαν από τα ακούσματα  των παρουσιάσεων του Συνεδρίου αυτού.