Για 4η συνεχή χρονιά τα Εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Παιδείας, θέλοντας να συνδράμουν στο παιδαγωγικό έργο της οικογένειας, οργανώνουν κατά τη διάρκεια του έτους, τακτές συναντήσεις Σχολής Γονέων.
Για τη φετινή χρονιά 2019-2020 η έναρξη έγινε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στο Συγκρότημα Αμαρουσίου με Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό των Τριών Ιεραρχών και στη συνέχεια με ομιλία στο Αμφιθέατρο του Σχολείου “Ιωάννης Οικονομίδης” από τον κ.  Στράτο Στρατηγάκη, Μαθηματικό και Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα:

“Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς στον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών;”

Σύμφωνα με τον ομιλητή, σε έναν κόσμο που πολύ γρήγορα αλλάζει, ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια, είναι ουτοπικό να ψάχνουμε τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Αυτό που χρειάζεται είναι να προετοιμάσουμε τον… επαγγελματία του μέλλοντος. Δεν υπάρχει πια η έννοια του επαγγέλματος, το οποίο θα ασκήσουν τα παιδιά σε όλη τους τη ζωή μετά το πέρας των σπουδών τους. Θα χρειαστεί να ασκήσουν πολλά επαγγέλματα στο μέλλον και γι’ αυτό θα πρέπει οι γονείς να τα βοηθήσουν να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια. Το πτυχίο είναι ένα μόνο από αυτά. Υπάρχει και μία σειρά από διάφορα άλλα βασικά προσόντα, τα οποία θα χρειαστούν να έχουν οι εργαζόμενοι στα επόμενα χρόνια.  Αυτά είναι:
– η διεπιστημονικότητα
– ο εγγραμματισμός στα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
– η διαπολιτισμική ικανότητα
– η διαχείριση της γνώσης
– η κοινωνική ευφυία
– η καινοτόμα σκέψη
– η λογική
Ο ομιλητής επίσης τόνισε ότι οι γονείς είναι καλό να βοηθήσουν τα παιδιά τους να επιλέξουν αυτό που στα ίδια αρέσει, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Προς αυτή την κατεύθυνση, υπάρχει δυνατότητα μέσω του ιστότοπου των Εκπαιδευτηρίων της Ελληνικής Παιδείας να συμβουλευτούν τη σχετική πλατφόρμα “Οδηγός Σταδιοδρομίας”.