ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ…
«Ο Προκόπης-Δημήτρης Φράγκος ήταν 9, όταν τον πρωτογνώρισα και μου έκανε εντύπωση απο την πρώτη στιγμή, γιατί ήταν σπίρτο! Μόλις είχε διαγνωσθεί με απλαστική αναιμία (μια πολύ σοβαρή και σπάνια πάθηση του μυελού των οστών) και φαινόταν πολυ ήρεμος και cool παρόλο που η κατάσταση του ήξερε οτι ήταν σοβαρή!
Για περίπου δυο χρονια πολεμούσε με χημειοθεραπείες, χρειάστηκε να διακόψει το σχολείο και όλοι πιστεύαμε στο θαύμα!
Και το θαύμα έγινε! Ο Προκόπης λίγο πριν φύγει, κι ενώ το σώμα το πραγματικά έλιωνε, το μυαλό του ωρίμαζε τόσο πολυ που οχι μόνο άντεχε τους φρικτούς πόνους αλλα και έδινε κουράγιο στην οικογένεια του.
Ήμουν τυχερός που με θεωρούσε φίλο του. Με κάλεσε μια μερα η μαμά του και μου είπε πως ο Προκόπης εχει γράψει κατι στίχους διάσπαρτους. Της είπα, παίρνω την κιθάρα μου κι έρχομαι επίσκεψη. Ετσι κι έγινε. Σε 5 λεπτά βγήκε αυτο το τραγουδι. Στίχοι δικοί του. Ήταν μόλις 11…όταν άνοιξε φτερά…»
Νεκτάριος Γουναρίδης –(Απόφοιτος ΕΠ 2001)
Λονδίνο, 25 Φεβρουαρίου 2016
Στις 15 Φεβρουαρίου, (Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου), στα πλαίσια του μαθήματος των «Βιωματικών δράσεων» – project της Α+Β Γυμνασίου Αμαρουσίου της ΕΛΛ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ, αφιερώσαμε το μάθημά μας σε αυτά τα παιδιά…
Αφηγηθήκαμε στους μαθητές μας την ιστορία του Προκόπη και την εμπειρία, που έζησε μαζί του ένας απόφοιτός μας, ο Νεκτάριος Γουναρίδης, ως φίλος του και εργοθεραπευτής.
Αφού άκουσαν το τραγούδι, που «βγήκε» απ΄αυτή τη σχέση, δόθηκε η προαιρετική εργασία στα παιδιά μας,να συνεργαστούν στις ομάδες εργασίας τους και να οπτικοποιήσουν το τραγούδι, που δόθηκε στις ενδιαφερόμενες ομάδες σε μορφή mp3 αφού ,βέβαια,προηγουμένως είχαμε ζητήσει την άδεια από τον ίδιο το Νεκτάριο, ο οποίος με χαρά δέχτηκε να “μοιραστεί” το τραγούδι του μαζί μας….
Προέκυψαν 3 βίντεο, εκ των οποίων ο Νεκτάριος επέλεξε το ένα, όπως ακριβώς το είχαμε αναγγείλει και στα παιδιά από την αρχή…
Σε πρώτη εκτέλεση, λοιπόν:
“Θ΄ανοίξω φτερά…»
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ…
Στίχοι:Προκόπης
Μουσική:Νεκτάριος
Επιμέλεια εργασίας:δ.Τσαχτσίου Μαρία (Φιλόλογος),
κ. Γκαραγκούνη Όλγα (Αγγλικών) και
Γουναρίδης Σταύρος (Φυσικής Αγωγής)