Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 το Γυμνάσιο Αμαρουσίου “Η Ελληνική Παιδεία” οργάνωσε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις Αλησμόνητες Πατρίδες, επίσημη εκδήλωση μνήμης των γεγονότων της 6ης Σεπτεμβρίου 1955 στην Κωνσταντινούπολη με θέμα:

“60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ 1955-2015”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Ουζούνογλου Νικόλαος,Πρόεδρος της Οικουμενικής
Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ) και Καθηγητής του Μετσοβείου Πολυτεχνείου και ο κ. Κίσσας Σταμάτης-Νικόλαος, Β΄Αντιπρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι υπήρξαν και οι κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης. Μεταξύ των δύο ομιλητών παρεμβλήθηκε σχετικό ντοκιμαντέρ με τίτλο “Η φρικτή νύχτα” του κ.  Γεωργίου Μουτεβελλή, το οποίο προλόγισε ο ίδιος.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές του Σχολείου μας με τίτλο “Τα τείχη” (σενάριο – σκηνοθεσία:  Μαρία Χρυσανθοπούλου) και δύο τραγούδια σχετικά με τα Σεπτεμβριανά (στίχοι: Μ. Χρυσανθοπούλου, Σ. Γουναρίδης, Κ. Γκίκας και μελοποίηση-ενορχήστρωση: Κ. Γκίκας), τα οποία απέδωσε εξαιρετικά η χορωδία και ορχήστρα του Σχολείου υπό τη διεύθυνση του μουσικού του Σχολείου μας Κ. Γκίκα.
Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς της Πόλης από το “Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού”.

Πρόσκληση Εκδήλωσης

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Τραγούδι από τη χορωδία και ορχήστρα του Σχολείου μας: ” Θα ρθουνε πάλι εκείνα τα χρόνια”