Φέτος στο μάθημα των Εικαστικών εστιάσαμε στη Ζωγραφική… Στον κόσμο που βρίσκεται στην άκρη του πινέλου, στις πιτσιλιές και τα ίχνη.

Η πρώτη μας διαδρομή ήταν το σχέδιο. Ξεκινώντας από την απλότητα των σκίτσων των κόμικ, φτάσαμε στη σχεδίαση προσωπογραφιών, με αποκορύφωμα τη δημιουργία της δικής μας συλλογής από τους ήρωες του 21′, την οποία παρουσιάσαμε στη γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Έπειτα, με τη βοήθεια της κα. Γιαννάτου -καθηγήτριας Καλών Τεχνών στο Γυμνάσιό μας-  μελετήσαμε τα μυστικά της τέχνης του Van Gogh. Ταξιδέψαμε μαζί του από τον μουντό Βορρά μέχρι τον ήλιο του Νότου. Εμπνευστήκαμε από τους πίνακές του και δημιουργήσαμε τους δικούς μας.

Στη συνέχεια, με αφορμή το θέμα της εορτής Λήξεως “Διαβάζω και αλλάζω” αποφασίσαμε να φιλοτεχνήσουμε πίνακες ζωγραφικής με θέμα “το βιβλίο”. Αφιερώσαμε δύο απογεύματα και κάτω απ’ τη σκιά των δέντρων του σχολείου μας τα πινέλα μας “πήραν φωτιά”. Οι πίνακές μας παρουσιάστηκαν στην Εορτή Λήξης.

Τέλος, μια ιδιαίτερη γωνιά ζωγραφικής με αφίσες για το πόλεμο και την ειρήνη, αλλά και τον ρατσισμό έδωσε χρώμα στην εορτή Αποφοίτησης της Στ΄ τάξης, που είχε θέμα “Εμείς τι κάνουμε για να αλλάξει ο κόσμος μας;”