Ο Όμιλος Ρητορικής του Λυκείου μας – με την ευγενή χορηγία του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνικής Παιδείας (ΣΑΤΕΠ) – συμμετείχε με επιτυχία στους 3ους Φιλικούς Αγώνες Ρητορικής και Επιχειρηματολογίας στην Καλαμάτα, 2 – 4 Μαρτίου 2018, τους οποίους οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Οι Αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν 30 σχολεία από όλη την Πελοπόννησο, περιελάμβαναν Διττούς Λόγους (debates), Προτρεπτικό Λόγο, Αυθόρμητο Λόγο, Νοηματική Ανάγνωση αρχαιοελληνικού κειμένου. Τα μέλη του Ομίλου Ρητορικής του Λυκείου μας συμμετείχαν και στα τέσσερα αγωνίσματα.

Τα αποτελέσματα δικαίωσαν τις προσπάθειές μας, καθώς πετύχαμε σημαντικές διακρίσεις. Ο μαθητής Β΄ Λυκείου Ευάγγελος Παπαϊωάννου κατέκτησε την πρώτη θέση στον Προτρεπτικό λόγο, ο μαθητής Α΄ Λυκείου Δημήτριος Ζήσιμος κατέλαβε την πρώτη θέση στο αγώνισμα της Νοηματικής Ανάγνωσης, ενώ παράλληλα η ομάδα Διττών Λόγων πέτυχε υψηλές βαθμολογίες και άλλα μέλη της ομάδας μας προκρίθηκαν στον τελικό γύρο του αγωνίσματός τους.

Το κλίμα συνεργασίας τόσο με τους διοργανωτές όσο και με τους μαθητές των άλλων σχολείων, αλλά και η εμπειρία της κοινής προσπάθειας και του συστηματικού αγώνα για βελτίωση των ικανοτήτων, έκαναν την εκπαιδευτική μας επίσκεψη στην Καλαμάτα όχι μόνο ευχάριστη αλλά πραγματικά αξέχαστη.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και τους καθηγητές – εκπαιδευτές τους κ. Ελισάβετ Ξυραφίδου, φιλόλογο και κ. Δημήτριο Πάνο, φιλόλογο!Οι μαθητές του Ομίλου Ρητορικής θα λάβουν επίσης μέρος και σε ανάλογη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου 2018.

Είμαστε σίγουροι ότι και σε προσεχείς συμμετοχές τους θα μας κάνουν περήφανους!