Oι μαθητές της Δ΄ τάξης επισκεφτήκαμε την Αρτοβιομηχανία “Καραμολέγκος” στο Κορωπί.  Αρχικά, ακούσαμε σημαντικές πληροφορίες για την ίδρυση της συγκεκριμένης αρτοβιομηχανίας, για τη διαδικασία παρασκευής του ψωμιού (ζύμωμα → φούσκωμα → ψήσιμο → συσκευασία → παστερίωση), καθώς και για τη διανομή του στα σημεία πώλησης.

Στη συνέχεια, φορέσαμε ειδική στολή και σκουφάκι και περάσαμε μέσα στις εγκαταστάσεις. Ένα τεράστιο ζυμωτήριο μοίραζε τη ζύμη σε μπαλάκια, τα οποία κινούνταν πάνω σε σιδηρόδρομους. Σε λίγο, όλα αυτά έπαιρναν το σχήμα ψωμιού, αφού έμπαιναν σε ειδικές φόρμες ψησίματος. Σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, φούσκωναν πολύ γρήγορα και έμπαιναν σε τεράστιους φούρνους. Μετά από 20 λεπτά έβγαιναν ψημένα και αφού έπαιρναν θερμοκρασία δωματίου, κόβονταν σε φέτες και έπειτα ακολουθούσαν τη διαδικασία συσκευασίας και παστερίωσης. Μείναμε με το στόμα ανοιχτό! Όλα γινόντουσαν από ειδικά μηχανήματα, απλά σε πολλά σημεία υπήρχαν υπάλληλοι για να ελέγχουν τη διαδικασία παραγωγής και να τα προγραμματίζουν.

Στο τέλος, η υπεύθυνη του προγράμματος μοίρασε μια σακούλα στον καθένα μας με διάφορα προϊόντα!