Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου μαθητές της Γ΄ τάξης παρουσιάσαμε στους γονείς μας μια γιορτή αφιερωμένη στην οικογένεια με τίτλο:

«Τα σπίτια χαιρετίζω με τους θησαυρούς»

Με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής και παίρνοντας έμπνευση από τις μεγάλες μορφές των μητέρων των Τριών Ιεραρχών, ετοιμάσαμε μια “ζεστή” εκδήλωση.

Παρουσιάσαμε θεατρικά δρώμενα από τα παιδικά χρόνια και σκηνές από τις οικογένειες όπου μεγάλωσαν οι Τρεις Σοφοί Διδάσκαλοι της Οικουμένης. Παρουσιάσαμε επίσης με έναν πρωτότυπο και όμορφο τρόπο το μέγιστο φιλανθρωπικό έργο του Μεγάλου Βασιλείου, «την Πόλη τη Χρυσή» όπως αποκαλείται, την Βασιλειάδα.

Φυσικά, δεν έλειπαν από το πρόγραμμά μας οι σοφές συμβουλές των Τριών Αγίων που είναι πάντα επίκαιρες και χρήσιμες για όλους μας και για κάθε εποχή.

Τη γιορτή μας πλαισίωσαν ύμνοι από τη Βυζαντινή Χορωδία του Σχολείου μας και όμορφα τραγούδια από τη χορωδία της Β΄ και της Γ΄ τάξης.

Ευχόμαστε οι Άγιες οικογένειες των Τριών Φωστήρων της Οικουμένης να αποτελούν πρότυπο και πηγή έμπνευσης για κάθε σύγχρονη ελληνική χριστιανική οικογένεια.