Την Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018, ομάδα 25 περίπου μαθητών του Λυκείου Ηρακλείου της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»,  με την συνοδεία καθηγητών, παρακολούθησε στο θέατρο Ηρώδου Αττικού την παράσταση των «Περσών» του Αισχύλου, που ανέβασε ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη. Η παράσταση αυτή ανέβηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην Επίδαυρο το 2017, και συνέχισε να παρουσιάζεται και κατά τη φετινή χρονιά σε διάφορα θέατρα και φεστιβάλ.

Οι μαθητές ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την υπόθεση και την προβληματική του έργου, όχι μόνο λόγω του υλικού που τους χορηγήθηκε από τους καθηγητές τους, αλλά και επειδή πολλοί από αυτούς είχαν συμμετάσχει (ως υποκριταί ή μέλη του χορού) στην παρουσίαση σύντομων αποσπασμάτων της τραγωδίας αυτής στην Επίδαυρο κατά την εκδρομή του σχολείου μας τον Απρίλιο.

Φιλοδοξία του σχολείου μας είναι να εντάξουμε στο ρεπερτόριο των παραστάσεων αρχαίων τραγωδιών που ανεβάζουμε και τους «Πέρσες». Η παρακολούθηση, συνεπώς, της παράστασης αυτής στο Ηρώδειο, είχε ιδιαίτερη παραδειγματική και διδακτική αξία για τις μελλοντικές μας επιλογές, καθώς προκάλεσε συζήτηση και προβληματισμό για πτυχές των καλλιτεχνικών, αισθητικών και ηθικών διαστάσεων που ανέδειξε.