Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 6/5/2018 στο πολιτιστικό κέντρο «Καμίνι» του Δήμου Γαλατσίου η εκδήλωση που ανέλαβαν τα Εκπαιδευτήριά μας, προσκεκλημένα από τον Σύλλογο Θεσσαλών Γαλατσίου «Η Αργώ». Η εκδήλωση ήταν  ένα ευλαβικό αφιέρωμα στον μεγάλο Σκιαθίτη λογοτέχνη και άνθρωπο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Μέσα από θεατρικά δρώμενα, προβολές, μελοποιημένη ποίηση και εκφραστική ανάγνωση έργων του Παπαδιαμάντη οι μαθητές μας  ζωντάνεψαν μπροστά στο κοινό του Δήμου Γαλατσίου αυτό το φωτεινό μετέωρο του Νέου Ελληνισμού. Επιστέγασμα της εκδήλωσης ήταν η εξαιρετική ομιλία της κ.Ευαγγελίας Κουσκουλή, Δρ. Φιλολογίας και εκπαιδευτικού του Λυκείου Ηρακλείου «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και το λόγο τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου, κ.κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ.Γεώργιος Μαρκόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Νάσος Αθανασίου και στελέχη τοπικών συλλόγων.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ.Ιωάννη Κουσαΐτη, Πρόεδρο του Συλλόγου «Η Αργώ» καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. τόσο για την τιμή της πρόσκλησης, όσο και για την άψογη συνεργασία. Η όλη εκδήλωση αποτέλεσε μύηση στο πνεύμα του μεγάλου διανοητή και λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.