Σήμερα τον Παιδικό μας Σταθμό επισκέφθηκε μία κυρία που δεν την είχαμε ξαναδεί. Κρατούσε και μια μεγάλη τσάντα.

Μπήκε μέσα στην τάξη μας και μας καλημέρισε με χαρά!

Οι κυρίες μας εξήγησαν ότι είναι η κ. Μαρία Κουλούρη, η Παιδίατρος! Εμείς όλα τα παιδιά περιμέναμε να δούμε τι θα μας πει και … φοβόμασταν λιγάκι τι θα βγάλει από την τσάντα της!

Όμως η κυρία Μαρία μας εξήγησε ότι θα έρχεται στο σχολείο μας να μας βλέπει και ότι δεν χρειάζεται να φοβόμαστε! Άνοιξε μάλιστα την τσάντα της και μας έδειξε ότι δεν είχε τίποτε τρομακτικό μέσα! Μόνο τα ακουστικά της και έναν φακό. Με τα ακουστικά, μας είπε, ότι ακούει την καρδούλα μας και την αναπνοή μας, ενώ με τον φακό βλέπει τα αυτάκια μας και τον λαιμό μας, όταν πονάνε. Μάλιστα κάποια παιδιά πήραν τα εργαλεία αυτά και εξέτασαν άλλους συμμαθητές μας! Θα γίνουνε σπουδαίοι γιατροί!

Στη συνέχεια η Γιατρός μας είπε κάποιες σύντομες συμβουλές για την υγεία μας!

Συζητήσαμε για το πώς πρέπει να πλένουμε σωστά τα χέρια μας, πώς να σκουπίζουμε τη μύτη μας όταν είμαστε κρυωμένοι, να βάζουμε το χέρι μας μπροστά στο στόμα μας όταν θέλουμε να βήξουμε και τόσα άλλα.

Είναι πολύ σημαντικό θέμα η υγεία μας και γι’ αυτό πρέπει να την προσέχουμε, συμφωνήσαμε όλα τα παιδιά.

Ήρθε η ώρα η Γιατρός μας να φύγει. Μας υποσχέθηκε ότι θα έρχεται συχνά να μας βλέπει κι εμείς καταλάβαμε πόσο μας αγαπάει κι ότι μόνο το καλό μας θέλει!