Φθινόπωρο φτάνει , τα φύλλα όλα πέφτουν.

Θα πάνε ταξίδι πολύ μακρινό.

Το ένα στη στέγη, το άλλο στον κήπο

το τρίτο σε κάποιο μικρούλι σχολειό!

 

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά! Κι εμείς τα παιδιά του παιδικού σταθμού, αρχίσαμε να συζητάμε για την εποχή αυτή.

Ένα χαρακτηριστικό της είναι ότι τα φύλλα των δέντρων παίρνουν όμορφα πορτοκαλοκόκκινα χρώματα και ξεκινούν τα ταξίδια τους με το πρώτο φύσημα του ανέμου.

Αφού συζητήσαμε λοιπόν, επισκεφθήκαμε το κοντινό μας δασάκι και παρατηρήσαμε τα φθινοπωρινά φύλλα. Στη συνέχεια μαζέψαμε μικρά ξυλαράκια με τα οποία φτιάξαμε φθινοπωρινά κλαδιά με την τεχνική του ψηφιδωτού.

Κρατώντας το κάθε παιδί ένα φύλλο, αναπαραστήσαμε τον χορό των φθινοπωρινών φύλλων καθώς φυσάει ο αέρας.

Μια άλλη μέρα παίξαμε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού! Οι δασκάλες μας είπαν ότι στο δάσος είναι κρυμμένα κάποια βελανίδια κι εμείς τρέξαμε να τα βρούμε. Πόσο μας αρέσει το δάσος!

Σκεφτήκαμε να ασχοληθούμε και με μια ομαδική εργασία. Να συνεργαστούμε δηλαδή όλα τα παιδιά μαζί, ώστε να ετοιμαστεί κάτι μεγάλο και σπουδαίο. Άλλα παιδιά μάζεψαν φλούδες δέντρων, άλλα τις κόλλησαν πάνω στο χαρτόνι και άλλα έβαψαν φύλλα με φθινοπωρινά χρώματα.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα όμορφο δέντρο, με το οποίο οι κυρίες μας στόλισαν την τάξη μας! Κι εμείς τα παιδιά καταλάβαμε ότι όταν δουλεύουμε όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα!