Εδώ και λίγες μέρες τα Εκπαιδευτήριά μας δε λειτουργούν πλέον με τον καθιερωμένο τρόπο που είχαμε συνηθίσει, αφού η έκτακτη επικαιρότητα μάς αναγκάζει προληπτικά να περιορίσουμε μετακινήσεις και κοινωνικές συναναστροφές.

Αυτό όμως, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι το σχολείο σταμάτησε να λειτουργεί. Η ηλεκτρονική μας πλατφόρμα eschool (eschool.elp.gr), σε συνδυασμό με email – όπου απαιτείται –  είναι πλέον το βασικό μέσο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας.

Ήδη από την αρχή της υποχρεωτικής σχολικής αργίας, οι εκπαιδευτικοί μας ετοίμασαν και διοχέτευσαν εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις βαθμίδες, από τον Παιδικό Σταθμό έως και το Λύκειο, και για όλα τα μαθήματα, από Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά έως, σε κάποιες περιπτώσεις, Φυσική Αγωγή!

Το υλικό θα ανανεώνεται σε καθημερινή βάση και περιλαμβάνει από επαναληπτικές ασκήσεις έως διαδραστικά κουίζ που λειτουργούν ως μικρά διαγωνίσματα. Οι μαθητές με τη βοήθεια των γονέων τους, αν απαιτείται, μπορούν να κατεβάζουν τα φυλλάδια που ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί, να πραγματοποιούν τις απαιτούμενες ασκήσεις και να τις ανεβάζουν για διόρθωση από τους εκπαιδευτικούς, ανάλογα με τις οδηγίες. Μπορούν επίσης να ανταλλάσσουν μηνύματα ζητώντας διευκρινίσεις.

Η περίοδος αυτή δεν είναι περίοδος σχολικών διακοπών. Παραμένουμε σπίτι για να προστατευτούμε, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζουμε να κρατάμε επαφή με τη σχολική πραγματικότητα ώστε, όταν η πολιτεία κρίνει σκόπιμο να επιστρέψουμε, η προσαρμογή μας να είναι εύκολη και γρήγορη.

Τα Εκπαιδευτήριά μας θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα γονείς και μαθητές.