Σχήματα στο Νηπιαγωγείο!

Στην αρχή του σχολικού έτους γνωρίσαμε μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες τα σχήματα!

Μας επισκέφθηκε ο Τούλης Σχηματούλης κι έφερε μαζί του το τρίγωνο, τον κύκλο, το τετράγωνο και το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.

Αφού μάθαμε το όνομα κάθε σχήματος μετρήσαμε τις γωνίες και τις πλευρές του. Καταφέραμε να ξεχωρίσουμε τα σχήματα και να τα βάλουμε σε ομαδούλες ανάλογα με το είδος τους! Ύστερα προσπαθήσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας σχήματα με ξυλάκια αλλά και πλαστελίνη. Περπατήσαμε επάνω στα σχήματα, προσπαθήσαμε με κλειστά τα μάτια να μαντέψουμε τί σχήμα πιάσαμε και παίξαμε σχετικά επιτραπέζια παιχνίδια.

Πήραμε ψαλίδι και κόλλα και κόψαμε και τα τέσσερα σχήματα που μας επισκέφθηκαν. Ζωγραφίσαμε πόδια και χέρια, χαμόγελα και μάτια και τα σχηματάκια ζωντάνεψαν! Φυσικά δεν μπορούσαμε να μη δοκιμάσουμε να ζωγραφίσουμε στον πίνακα τα σχήματα. Στο τέλος, πήραμε νερομπογιές και σφουγγαράκια και τυπώσαμε υπέροχες ζωγραφιές με διάφορους συνδυασμούς σχημάτων.

Τόσο πολύ μας άρεσαν που ο καθένας έφτιαξε το δικό του Σχηματούλη για να τον έχει παρέα στο σπίτι και να θυμάται τις ωραίες περιπέτειες στη χώρα των Σχημάτων.