Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός “Young Business Talents” πραγματοποιείται διαδικτυακά. Οι μαθητές δημιουργούν επιχειρήσεις, σε ομάδες 3-4 ατόμων και καλούνται να πάρουν επιχειρηματικές αποφάσεις χρηματοοικονομικού χαρακτήρα για την ανάπτυξη δύο προϊόντων, κοινά για όλες τις ομάδες. Οι αποφάσεις τους περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το ύψος των μισθών, την ανάλυση ερευνών αγοράς, την επιλογή διαφημιστικού πλάνου, της τιμής του προϊόντος, την ανάλυση του ισολογισμού κ.α. Η πώληση των προϊόντων πραγματοποιείται σε 2 αγορές του εξωτερικού, μέσω χονδρεμπόρων και καταστημάτων λιανικής.
     Μετά τους προκριματικούς και ημιτελικούς αγώνες, 75 ομάδες από τις 800 περίπου που συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα προκρίθηκαν στον τελικό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στο Pierce στην Αγία Παρασκευή.
    Το σχολείο μας, είχε τη χαρά να εκπροσωπηθεί, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με μία ομάδα του τμήματος Β1, η οποία κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. (Βασιλειάδης Κωνσταντίνος, Κακάτσος Γιάννης, Λαγουρός Γιάννης).
Όλοι οι μαθητές παρέλαβαν δίπλωμα συμμετοχής στον εθνικό τελικό, στοιχείο σημαντικό για την ενίσχυση του βιογραφικού τους.

Τις ομάδες επέβλεπε ο κ. Ανδρέας Στριφτάρας, οικονομολόγος καθηγητής του Λυκείου Μελισσίων.