Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στο Λύκειο Μελισσίων…

Η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Πνεύματος του σχολείου μας έγινε μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα και ολοκληρώθηκε με λόγο πνευματικής οικοδομής.

Στη συνέχεια όλοι απήλαυσαν ένα εντυπωσιακό και πλούσιο χριστουγεννιάτικο μπουφέ με αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ροφήματα κρύα και ζεστά στο φροντισμένο και χριστουγεννιάτικα διακοσμημένο CAFE, που έστησαν οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου.

Ακολούθησε εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με κεντρικό θέμα: «Ανακωχή… και επί γης ειρήνη»! Δύο θεματικοί άξονες συνέθεσαν το όλο περιεχόμενο. Από τη μια η επετειακή παύση του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και όσο έγιναν εκείνη τη χριστουγεννιάτικη νύχτα του 1914 κι από την άλλη τα Παπαδιαμαντικά Χριστούγεννα, έδωσαν μηνύματα, συγκίνησαν τις καρδιές και προετοίμασαν όλους με τα κατάλληλα βιώματα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε βυζαντινούς ύμνους, τραγούδια, κάλαντα από τη χορωδία μας και μελωδίες τρίφωνες, δίφωνες και solo, υπό τη διεύθυνση του μουσικοσυνθέτη κ. Βασίλη Χατζηνικολάου.

Ακολούθησε επίσκεψη στη Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά που ετοιμάστηκε με πολύ εμπνευσμένες δημιουργίες, κατασκευές και πρωτοτυπίες από όλους τους μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ τάξης στα τμήματά τους. Τα έσοδα της προσπάθειας θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και ιδιαίτερα φέτος στους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Παράλληλα, ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνικής Παιδείας πραγματοποίησε δράση εθελοντικής αιμοδοσίας

Στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων εντάσσεται και η επίσκεψη και προσφορά των μαθητών μας στους τρόφιμους του ψυχιατρείου. Έδωσαν και πήραν πολλή χαρά και συγκίνηση!