Στο πλαίσιο του μαθήματος «Πολιτική Παιδεία» υλοποιήθηκε με επιτυχία, από 22/2 έως 8/3/2021, το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Banking 101” διάρκειας 5 διδακτικών ωρών, με θέμα τη σύγχρονη Τραπεζική και τις εφαρμογές της. Το διαδικτυακό σεμινάριο, σχετιζόταν με τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τη χρήση τραπεζικών καρτών. Την ευθύνη της οργάνωσης είχε το E square Project μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που δραστηριοποιείται στο πεδίο του Οικονομικού Αναλφαβητισμού στην Ελλάδα.

Οι μαθητές βίωσαν μια «αληθινή εμπειρία» σε θέματα τραπεζικών πρακτικών, μέσα από παιχνίδια ρόλων που τους ενθουσίασαν! Χρησιμοποίησαν ιστοσελίδα προσομοίωσης e-banking μιας εικονικής τράπεζας και  πραγματοποίησαν εικονικές συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο!

Επίσης, συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι προσομοίωσης δανειοδότησης, όπου κλήθηκαν να γίνουν τραπεζίτες, συγκρίνοντας προφίλ υποψήφιων πελατών που αιτούνται δάνεια, με στόχο την κατανόηση του προφίλ του συνετού δανειολήπτη. Η βιωματική προσέγγιση ενίσχυσε τη θεωρητική κατάρτιση των μαθητών και συνέβαλε στην καλλιέργεια πολλαπλών δεξιοτήτων!

Περισσότερες πληροφορίες για την δράση και το υλικό που χρησιμοποίησαν οι μαθητές μπορείτε να βρείτε στην σελίδα esproject.gr/banking101.

Ένας από τους εκπαιδευτές στο σεμινάριο ήταν και ο αριστούχος απόφοιτος του σχολείου μας, οικονομολόγος, κ. Στέλιος Φετάνης.

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα συνεργατών του σεμιναρίου, καθώς και την υπεύθυνη καθηγήτρια του μαθήματος κ. Λεμπιδάκη Άννα, οικονομολόγο των σχολείων μας, και ευχόμαστε συνέχεια των καλών αυτών πρακτικών!