Στις 18 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Λυκείου των εκπαιδευτηρίων «Η Ελληνική Παιδεία»  Ηρακλείου Αττικής επισκεφτήκαμε, συνοδευόμενοι από καθηγήτριές μας,  τη Στέγη Γερόντων Ζωγράφου. Ψάλλαμε, τραγουδήσαμε, είπαμε τα Κάλαντα, χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς, και όλα αυτά μέσα σε ατμόσφαιρα ζεστασιάς και χριστιανικής εγκαρδιότητας. Δώσαμε προσωπικά σε κάθε ηλικιωμένο από ένα δωράκι και αφήσαμε στους υπεύθυνους της Στέγης μερικά είδη πρώτης ανάγκης, προσφορά αγάπης σε μέρες γέννησης της Αγάπης.

Νιώσαμε την ανάγκη, πριν φύγουμε, να καθίσουμε δίπλα σε κάποιους από τους  γέροντες και να πάρουμε λίγη από την σοφία των χρόνων που κουβαλούν, να τους πιάσουμε το χέρι και να τους αφουγκραστούμε, έστω και για λίγα λεπτά, καθώς μας άνοιγαν την καρδιά τους. Τους ζητήσαμε να μας θυμούνται στην προσευχή τους και να εύχονται να ολοκληρώσουμε με δύναμη την πορεία προς τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Ήταν μια συνάντηση, φρονούμε, πολύτιμης αλληλεπίδρασης μεταξύ νέων και ηλικιωμένων και φύγαμε έμπλεοι συναισθημάτων και με την διερώτηση, άραγε αυτό που τους δώσαμε ήταν τόσο πολύτιμο όσο αυτό που εμείς πήραμε από αυτούς;