Το Λύκειό μας, τιμώντας την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, τη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018, επισκέφτηκε το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στον ομώνυμο δήμο.

Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες,  οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν την ημέρα αυτή με τον καλύτερο τρόπο! Ξεναγήθηκαν στον χώρο του μουσείου, όπου είδαν μετάλλια (όπως του Σπύρου Λούη, που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896), έπαθλα, κύπελλα, προσωπικά αντικείμενα αθλητών, δάδες ολυμπιακών αγώνων (όπως του 2004 στην Αθήνα), αλλά και συνάντησαν, γνώρισαν και συζήτησαν στον χώρο του μουσείου με δυο εξαίρετους Έλληνες αθλητές! Τον αργυρό ολυμπιονίκη μας στους ολυμπιακούς αγώνες του 2016 στο Ρίο, Σπύρο Γιαννιώτη (άθλημα: 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης) και τον Έλληνα πρωταθλητή μας στον στίβο (400μ. με εμπόδια) Περικλή Ιακωβάκη!

Συζητώντας με τους μαθητές μας, οι δύο διακεκριμένοι αθλητές μας τους εξήγησαν με πόσο κόπο, πόσες θυσίες αλλά και πόση πειθαρχία ακολούθησαν ένα σκληρό προπονητικό πρόγραμμα για τουλάχιστον 15 χρόνια για να γίνουν τόσο άξιοι και μεγάλοι αθλητές και να τιμήσουν το ελληνικό εθνόσημο! Γι’ αυτό και η πατρίδα μας τους τίμησε με το να τους εντάξει, τιμής ένεκεν, στα σώματα ασφαλείας!

Επίσης μας μίλησαν για το «ευ αγωνίζεσθαι» και για το ότι όλοι οι αθλητές πρέπει να τιμούν τον όρκο τους και τους κανόνες των αθλημάτων! Τέλος, μας έκανε εξαιρετική εντύπωση ο ευγενικός χαρακτήρας τους, η ταπεινότητα, αλλά και η μαχητικότητά τους, που είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη τόσο υψηλών αθλητικών στόχων.

Αναχωρώντας από το Μουσείο, συνειδητοποιήσαμε βαθύτερα ότι ο αθλητισμός και οι αξίες του μπορούν να προσφέρουν πολύτιμα βιώματα και πρέπει να έχουν σημαντική θέση στη ζωή όλων μας.