Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κι όλα αλλάζουν! Προετοιμαζόμαστε για αυτή τη μεγάλη γιορτή στολίζοντας τις τάξεις μας, το σχολείο μας, τα σπίτια μας, κάνοντας και διάφορες άλλες ετοιμασίες και αγορές. Μαζί με τα εξωτερικά, ωστόσο, καλούμαστε περισσότερο να προετοιμάσουμε την ψυχή μας, αλλάζοντάς την προς το καλύτερο, για να υποδεχτεί τον νεογέννητο Χριστό μέσα της, στη δική της προσωπική φάτνη. Στην πορεία αυτής της εσωτερικής αλλαγής έχουμε ανάγκη να σκεφτούμε, περισσότερο αυτές τις μέρες, τους αδελφούς – συναθρώπους μας, προσφέροντάς τους με ανοιχτή καρδιά ό,τι μπορούμε ώστε να τους βοηθήσουμε σε όποια τους δυσκολία ή δοκιμασία.

Έτσι, οι μαθητές της Α΄ τάξης επισκεφθήκαμε το θέατρο Θυμέλη για να παρακολουθήσουμε την παράσταση μιας αγαπημένης και τόσο τρυφερής, χριστουγεννιάτικης ιστορίας του διάσημου συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, από εκλεκτό σχήμα ηθοποιών. Μια ιστορία που συγκινεί πάντα μικρούς και μεγάλους δίνοντάς τους το μήνυμα ότι είναι πολύ σημαντικό να προσφέρεις στους συνανθρώπους σου ό,τι μπορείς.

Αυτήν είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε κι εμείς ώστε να εμπνευστούμε, να μυηθούμε περισσότερο στο νόημα των Χριστουγέννων, να ζεστάνουμε την καρδιά μας για όλους τους συνανθρώπους μας κι έτσι να προετοιμαστούμε ώστε να φτάσουμε να προσκυνήσουμε το Νεογέννητο Θείο Βρέφος μέσα στη φάτνη της καρδιάς μας.

Η εμπειρία θα μας μείνει αξέχαστη…