Την Τετάρτη 22 Μαΐου, στα πλαίσια της Οργάνωσης Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Αθλοπαιδειάς, η Ομάδα Φυσικής Αγωγής Β’ Αθήνας σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Ν. Ιωνίας, διοργάνωσε Ημερίδα Κλασικού Αθλητισμού, στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας ” ΙΚΑΡΟΣ ” για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων της Β’ Αθήνας. Το Γυμνάσιο Ηρακλείου “Η Ελληνική Παιδεία” συμμετείχε με 23 αγόρια και κορίτσια, που αγωνίστηκαν και πέτυχαν αρκετές καλές θέσεις στα αγωνίσματα :

  • δρόμος 80 μέτρων αγοριών και κοριτσιών
  • δρόμος 1000 μέτρων αγοριών και κοριτσιών
  • άλμα εις μήκος αγοριών και κοριτσιών
  • σφαιροβολία αγοριών και κοριτσιών
  • σκυταλοδρομία 4 x 200 αγοριών και κοριτσιών

Στο αγώνισμα του δρόμου 80 μέτρων αγοριών οι μαθητές Μπαφαλούκος Λεωνίδας και Παπαπαύλου Στέφανος κατέλαβαν την 3η θέση και οι δύο, στη σειρά που αγωνίστηκαν, ενώ στον δρόμο 80 μέτρων κοριτσιών η Γιαννακοπούλου Μαργαρίτα και Κουτάλου Αναστασία πήραν την 2η και 5η θέση, στη σειρά τους, αντίστοιχα.

Στο αγώνισμα του άλματος εις μήκος αγοριών ο Σιδέρης Χαράλαμπος με μεγαλύτερο άλμα στα 4.79 μέτρα κατέλαβε την 5η θέση ανάμεσα σε 21 διαγωνιζόμενους, ενώ στον αγώνα συμμετείχε και ο Καριπίδης Θεόδωρος με άλμα στα 3.70 μέτρα. Στο άλμα εις μήκος κοριτσιών η Αγγελίδη Μερσίνα βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ με άλμα στα 4.10 μέτρα και κατέλαβε την 10η θέση στο αγώνισμα, ενώ η Καραγιαννοπούλου Ίρις δεν αγωνίστηκε, λόγω τραυματισμού.

Στο αγώνισμα της σφαιροβολίας κοριτσιών η μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου Γεωργακίδη Ελευθερία – Σοφία κατέλαβε την πρώτη θέση, με βολή στα 9.71 μέτρα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ πολύ καλή συμμετοχή στην 7η θέση ανάμεσα σε 19 κορίτσια, είχε και η μαθήτρια Στούμπου Κωνσταντίνα. Στα αγόρια ο Κουνδουράκης Κωνσταντίνος και ο Αντωνέλος Θεοδόσης έκαναν πολύ καλές βολές κοντά στα 10 μέτρα,χαρίζοντας τους την 7η και 10η θέση αντίστοιχα, ανάμεσα σε 16 συμμετοχές.

Στο αγώνισμα του δρόμου των 1000 μέτρων, ο μαθητής Γαλανόπουλος Γεώργιος τερμάτισε στην τρίτη θέση στη σειρά του, καθώς και οι μαθήτριες Καραούσογλου Ζωή – Αλκμήνη και Χριστοφίδη Μαρία κατέλαβαν την 8η και 7η θέση αντίστοιχα, ανάμεσα σε 18 συμμετοχές.

Τέλος, στη σκυταλοδρομία 4 χ 200, η ομάδα των κοριτσιών αποτελούμενη από τις μαθήτριες Σκλήρα Κωνσταντίνα, Δημητράκα Παναγιώτα, Δημοπούλου Γιολάντα και Γαλανοπούλου Μαρία κατέλαβε την τέταρτη θέση, με πολύ μικρή διαφορά από το τρίτο σχολείο, ενώ στην ίδια θέση (4η) τερμάτισε και η ομάδα των αγοριών του σχολείου μας με τους Θεοφιλόπουλο Χρήστο, Στούμπο Μαργαρίτη, Κυριαφίνη Αλέξανδρο και Αγγελίδη Παντελή.

Στόχος είναι η συμμετοχή και νίκη η προσωπική βελτίωση!
Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σε όλα τα παιδιά και εις ανώτερα!