«Χριστούγεννα της καρδιάς μας» ήταν ο τίτλος της χριστουγεννιάτικης  γιορτής μας στο Λύκειο και Γυμνάσιο Ηρακλείου «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ», η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 23- 12- 2019.

Οι μέρες των Χριστουγέννων έρχονται να ξυπνήσουν μέσα μας όλη την ποίηση της καλοσύνης και της αγάπης. Μας  κάνουν να ονειρευόμαστε και γεμίζουν την ψυχή μας φως, όπως οι ώρες των παραμυθιών της γιαγιάς γύρω στο τζάκι. Μας  μεταφέρουν πίσω, στ’ άσπρα χωριουδάκια, με τα πολλά χιόνια και τα μικρά καμπαναριά.

Σ΄ αυτές τις ωραίες μνήμες, σ’ αυτή την  ουσιαστική πραγματικότητα, θελήσαμε να ταξιδέψουμε κι εμείς με οδηγούς τους νεοέλληνες λογοτέχνες μας, για να βγούμε λίγο από τους  ρυθμούς της δικής μας καθημερινότητας, και να ζήσουμε  στον κόσμο του αληθινού  και του ονείρου συνάμα.

H γιορτή μας ξεκίνησε με μια αλληγορική ιστορία, την «ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ», και συνεχίσαμε το ταξίδι μας στα Χριστούγεννα με πλοηγούς τους ποιητές μας. Η Χορωδία μας πλαισίωσε τη γιορτή μας με επίκαιρους ύμνους, τραγούδια και κάλαντα. Το κλείσιμο της γιορτής μας έγινε από τον σεβαστό πατέρα Γεννάδιο Κουτσόπουλο ο οποίος εστίασε στο βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων που είναι να γεννηθεί στην καρδιά του καθένα μας ο Χριστός.