Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου  είχαμε την εξαιρετική τιμή να επισκεφθεί το Σχολείο μας ο π. Νικόλαος Δούμας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου, Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών, PhD, Θεολόγος και Δικανικός ερευνητής ηλεκτρονικού εγκλήματος, MCT, ENISA Member.

Το πρωί ο π. Νικόλαος συζήτησε με τους μαθητές του σχολείου μας και το απόγευμα στα πλαίσια της σχολής γονέων είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους γονείς των μαθητών και μεταξύ των άλλων να τους μεταφέρει τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις των παιδιών τους.

Ο π. Νικόλαος ως άριστος γνώστης των δυνατοτήτων, αλλά και των κινδύνων του διαδικτύου μίλησε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Ηρακλείου για τις πολλές δυνατότητες που παρέχει το διαδίκτυο στους νέους σήμερα και αντάλλαξε μαζί τους σκέψεις  για τους κινδύνους που διατρέχουν οι έφηβοι με τη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και των Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών. Έγινε επίσης συζήτηση για το «πώς ζει ένας νέος πραγματικά τη ζωή» και με ποιους τρόπους μπορεί να μη «κολλήσει» στο φανταστικό κόσμο του θεάματος και των διαδικτυακών παιχνιδιών.

Με προβολή σχετικών βίντεο, παιχνίδια ρόλων και συζήτηση έδωσε στους μαθητές και στις μαθήτριες ευκαιρίες να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντική είναι η σωστή χρήση του διαδικτύου και να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς της προσωπικής τους ευθύνης και ελευθερίας απέναντι στη διαδικτυακή κοινωνία του 21ου αιώνα.