Την Τετάρτη 10 Απριλίου 12 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Ηρακλείου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο διασχολικό πρωτάθλημα αντιπτέρισης (badminton), που συνδιοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Ελληνική Ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης, τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής, την Οργανωτικής Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Β’ Αθήνας, στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Ν. Ιωνίας.

Η χαρά από την πρώτη συμμετοχή του σχολείου μας σε μια τέτοια διοργάνωση ήταν πολύ μεγάλη και φαινόταν στα πρόσωπα των παιδιών, από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο κλειστό γυμναστήριο. Επτά γηπεδάκια badminton, το ένα δίπλα στο άλλο, περίμεναν τους έφηβους αθλητές να τρέξουν μέσα σε αυτά, να συνεργαστούν μέσα στο παιχνίδι, να συγκεντρωθούν στο στόχο τους και φυσικά να αγωνιστούν μεταξύ τους, με έναν και μοναδικό σκοπό… την ικανοποίηση από τη προσπάθεια και τη συμμετοχή σε ένα διασχολικό πρωτάθλημα.

Το έργο τους δεν ήταν εύκολο, καθώς στο άθλημα αυτό απαιτούνται ιδιαίτερες κιναισθητικές ικανότητες, ισορροπία, ταχύτητα, αντοχή, οπτικοκινητική συναρμογή, άριστα αντανακλαστικά, ενώ η προσοχή, η αυτοσυγκέντρωση και η σωστή στρατηγική σκέψη, θεωρούνται απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας για τον κάθε αθλητή. Έτσι, με γνώμονα όλα τα παραπάνω στοιχεία, η ομάδα αντιπτέρισης του Γυμνασίου μας, αποτελούμενη από τους Ροδίτη Γεώργιο, Τσαρπαλή Παναγιώτη, Καριπίδη Θεόδωρο, Προβατάρη Μιχάλη, Γιαννακοπούλου Μαργαρίτα, Iσάκογλου Ναταλία, Δημητράκα Παναγιώτα, Παρτσινέβελου Ιωάννα, Φωτοπούλου Μαρία, Παπαπαύλου Κωνσταντίνο, Μπαφαλούκο Λεωνίδα και Βλυσσίδη Γεώργιο, συμμετείχε στο αγώνισμα του απλού αγοριών και απλού κοριτσιών (δηλαδή 1 εναντίον 1), με το σύστημα νοκ-αουτ ανάμεσα σε 183 συμμετοχές μαθητών και μαθητριών από σχολεία της Αθήνας και των Βορείων Προαστίων.

Όλα τα παιδιά του γυμνασίου μας, πέρασαν στην δεύτερη φάση των προκριματικών αγώνων, παίζοντας από δύο αγώνες ο καθένας. Δεν έλειψαν όμως και οι διακρίσεις από τον Παπαπαύλου Κωνσταντίνο, που κατόρθωσε να περάσει στον πρώτο γύρο της προημιτελικής φάσης των αγώνων και να παίξει και τρίτο game, ενώ ο Βλυσσίδης Γεώργιος αποκλείστηκε μετά από τέσσερις αγώνες, στον δεύτερο γύρο της προημιτελικής φάσης.

Για να φτάσουμε όμως σε αυτούς τους διασχολικούς αγώνες αντιπτέρισης, δεν έλειψε και η προετοιμασία μας στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Η οργάνωση ενδοσχολικού πρωταθλήματος και η εξάσκηση μας με τη ρακέτα και το φτερό, στα μαθήματα της Φυσικής Αγωγής, το τελευταίο χρονικό διάστημα, μας μετέδωσαν την αγάπη για το άθλημα του badminton. Μάλιστα, την Πέμπτη 4 Απριλίου, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθεί το σχολείο μας ο διακεκριμένος αθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής αντιπτέρισης κ. Χρήστος Τσαρτσίδης. Εξαιρετικός ομιλητής, αθλητής και προπονητής μας μετέδωσε τις γνώσεις, την εμπειρία, αλλά και την αγάπη του για το άθλημα του badminton. Τον ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία του και την συνεχή προσφορά του στον αθλητισμό.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν! Τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!