Αγαπητοί μας γονείς,

Καλή και ευλογημένη χρονιά!

Επικοινωνούμε μαζί σας στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για να σας καταστήσουμε κοινωνούς στις νέες συνθήκες που η πολιτεία εντέλλεται να ισχύσουν με την έναρξη των μαθημάτων στις 14 Σεπτεμβρίου 2020, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Α) Χρήση  μάσκας:

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους εργαζομένους, τους γονείς  και τους επισκέπτες σε:

  • όλες τις σχολικές μονάδες
  • σε όλους τους εσωτερικούς χώρους
  • στα μέσα μεταφοράς των μαθητών
  • στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός

Η προμήθεια της μάσκας γίνεται με ευθύνη του κάθε γονέα/κηδεμόνα.

Όταν παραληφθεί σχετικό υλικό εκ μέρους των Δήμων από τα Σχολεία μας, θα παραδοθεί άμεσα στους μαθητές.

Από τη χρήση μάσκας εξαιρούνται οι κάτωθι περιπτώσεις:

  • Παιδιά με γνωσιακή, αναπτυξιακή ή ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς
  • Παιδιά με σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό́ ή άλλο νόσημα που τα εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους.

Η είσοδος των γονέων/κηδεμόνων στα γραφεία των σχολικών μονάδων, θα γίνεται μόνο κατόπιν συμφωνημένου ραντεβού και με τη χρήση μάσκας.

Οι γονείς των μαθητών με ίδιο μέσο, θα αποβιβάζουν τους μαθητές στους χώρους που υποδεικνύονται από το Σχολείο χωρίς οι ίδιοι να εξέρχονται του οχήματος.

Στις περιπτώσεις μαθητών μικρότερων ηλικιών που χρήζουν βοήθεια τόσο για την αποβίβασή/επιβίβασή τους καθώς και  συνοδεία από και προς την τάξη τους, αυτό θα είναι εφικτό με υποχρεωτική χρήση μάσκας και έως τους ορίου που έχει ορισθεί από το Σχολείο για την παράδοση/παραλαβή  του μαθητή προς/από τον αρμόδιο συνεργάτη/δάσκαλο.

 Β) Απουσία μαθητών λόγω covid-19:

Η απουσία μαθητών δικαιολογείται στις κάτωθι περιπτώσεις:

  • Εάν νοσεί από COVID-19 ο ίδιος ο μαθητής ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του
    Απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης
  • Αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως ορίζεται από την Επιτροπή
    Απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας

Βάσει των οδηγιών των Ειδικών, οι ομάδες αυξημένου κινδύνου στις οποίες, εφόσον ανήκουν μαθητές, μπορούν να απουσιάζουν δικαιολογημένα είναι οι εξής (δείτε εδώ).

Γ) Υπόλοιπα μέτρα/οδηγίες : 

  • Συνίσταται ο συχνός καθαρισμός των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.
  • Συνίσταται η χρήση ατομικού παγουριού για νερό.
  • Στο βαθμό του εφικτού, θα πραγματοποιούνται διαφορετικά διαλείμματα με στόχο τον περιορισμό του συγχρωτισμού μεταξύ μαθητικών ομάδων.
  • Θα υπάρχει προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί. Τα τρόφιμα θα είναι συσκευασμένα.
  • Συστήνεται προς τους γονείς ο έλεγχος των παιδιών για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων (πιθανώς και με θερμομέτρηση) πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι.

Καθώς η εξέλιξη της πανδημίας είναι μία δυναμική διαδικασία, σε περίπτωση επικαιροποίησης των μέτρων από τους αρμόδιους φορείς, θα σας αποστέλλεται ανάλογη ενημέρωση.

Από την πλευρά του Σχολείου έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας των μαθητών μας, αλλά και όλου του προσωπικού μας, ώστε να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μας δομών.

Ευχόμαστε υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο