Την Παρασκευή 18 Μαϊου 2018 οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης των δύο Λυκείων και της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων της “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ” παρακολούθησαν ομιλία από τον διακεκριμένο Έλληνα επιστήμονα Δρ. Νικόλαο Λυγερό με θέμα: “Η γεωστρατηγική θέση της Θράκης”. Η ομιλία έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο “Ιωάννης Οικονομίδης” του Γυμνασίου Αμαρουσίου.

Ο Δρ. Νικόλαος Λυγερός είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet) και ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο. Είναι ερευνητής και διδάκτωρ Μαθηματικών και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Λυών, ενώ στην Ελλάδα διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και στη Σχολή Στρατολογικού. Είναι στρατηγικός σύμβουλος. Διδάσκει Στρατηγική.Πρόκειται για έναν πολυπράγμονα ερευνητή, επιστήμονα και καλλιτέχνη, ο οποίος διαπνέεται από αγάπη και όραμα για την πατρίδα μας, ενώ κάθε εισήγησή του διακρίνεται για την πρακτική εφαρμοσιμότητά της.

Η ομιλία του για τη Θράκη στα σχολεία της “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ” έγινε στα πλαίσια μιας μεγάλης εκδήλωσης του Γυμνασίου Αμαρουσίου στις 20-5-18 με τίτλο: «Ταξιδεύοντας στη Θράκη του χθες και του σήμερα» προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για τη σημασία της ακριτικής αυτής περιοχής της πατρίδας μας η οποία στη σημερινή εποχή διατρέχει πολλαπλούς κινδύνους και έχει ανάγκη της γενικότερης εθνικής κινητοποίησής μας.