Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Στα πλαίσια της Πάνελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στο Σχολείο μας, είδαμε “τον αθλητισμό αλλιώς”

“Αθλητικές ιστοσελίδες με τίτλους όπως «Επιστροφή των ηρώων», «Ήρθαν οι ήρωες», «Οι ήρωες της ζωής», «Άνθρωποι με δύναμη ψυχής» και άλλα πολλά τέτοια. Τίτλοι βασισμένοι σε στερεότυπα. Αναζητώ απεγνωσμένα, κάποιο σχόλιο αθλητή, αλλά πουθενά. Σαν να μην έχουν λόγο οι ίδιοι, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές οι οποίοι τελικά γίνονται κομπάρσοι.

Οι αθλητές με αναπηρία καλούνται στην χώρα μας να αποδείξουν δυο πράγματα. Πρώτον ότι είναι αθλητές και αξίζουν την συμμετοχή τους στις μεγάλες διοργανώσεις όπως όλοι και δεύτερον ότι είναι αθλητές μόνο και όχι ήρωες, μαχητές και οτιδήποτε άλλο ευφάνταστο και ιδιαίτερα εμπορικό χρησιμοποιείται σε τίτλους…

Πολύ συχνά, διοργανώνονται  μεγάλα αθλητικά γεγονότα για τους ΑμεΑ, που φέρνουν στην χώρα μας  μετάλλια και πολλά πανελλήνια και ατομικά ρεκόρ αλλά αυτό που συνήθως μένει είναι το μήνυμα πως το μέλλον του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρία προδιαγράφεται λαμπρό. Οι αθλητές αυτοί προπονούνται και αγωνίζονται για την διάκριση και όχι γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν στη ζωή τους, όπως πολλές φορές αφήνεται να εννοηθεί.

Ο αθλητισμός των ατόμων με αναπηρία προσφέρει διακρίσεις στη χώρα μας. Το μπότσια είναι το μοναδικό ομαδικό άθλημα σε Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό επίπεδο που έχει χαρίσει στη χώρα μας χρυσό μετάλλιο. Η άρση βαρών σε πάγκο, η ξιφασκία με αμαξίδιο, η ποδηλασία πίστας και δρόμου, το τένις με αμαξίδιο, το πινγκ πονγκ, η σκοποβολή, η τοξοβολία, το αλπικό σκι και άλλα αθλήματα διαθέτουν εξαιρετικούς αθλητές με αναπηρία που αξίζουν την προσοχή των ΜΜΕ.”

 Αφού πρώτα συνειδητοποιήσουμε την μοναδική ΕΥΛΟΓΙΑ (που δεν είναι δεδομένη…) του να τα έχεις όλα, θα γελάσουμε πολύ, (περιγελώντας οι ίδιοι τους εαυτούς μας…) όταν μέσα από την πράξη αποδειχθεί ουσιαστικά η ανικανότητα και η ολοκληρωτική μας δυσχέρεια να κυκλοφορήσουμε ή να παίξουμε,  έστω και λίγο, ως άτομα με «ειδικές ανάγκες»…

Προσομοίωση Παραολυμπιακών αγωνισμάτων…

Σημερινοί κανονισμοί:

  • 2΄Προθέρμανση ανά 2:
    • Ο ένας με ανοιχτά,
    • ο άλλος με κλειστά μάτια…Εναλλάξ!
  • Ποδόσφαιρο: Με τα 2 χέρια πλεγμένα πίσω, μπροστά ή στην ανάκαμψη…Διάλεξε!
  • Βόλεϊ , πιγκ – πογκ, σφαιροβολία καθισμένων
  • Μπάσκετ: Με το 1 χέρι πίσω…

Τι λες; Μπορείς;

Το βίντεο και οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι… μπορέσαμε!

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2016 στο Σχολείο μας: Επίσκεψη Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας με αμαξίδιο