Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 τιμήσαμε, με εκδήλωση που έγινε στο Σχολείο μας, την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής επανάστασης.

Αφιερώσαμε τη γιορτή μας στους ήρωες που έγιναν ηγέτες της Επανάστασης του ’21, θυσιάζοντας την ζωή τους και τις περιουσίες τους για την ελευθερία της πατρίδας μας,  αλλά που πολύ γρήγορα αγνοήθηκαν από την ελεύθερη Ελλάδα και κατέληξαν να κλειστούν σε φυλακές ή να πεθάνουν πάμπτωχο και ζητιάνοι. Ιδιαιτέρως παρουσιάστηκαν οι ήρωες: Κολοκοτρώνης, Νικηταράς και Ματρόζος, οι οποίοι στο τέλος της ζωής τους, φανερωσαν το μεγαλείο της ψυχής τους δείχνοντας σε μας τι σημαίνει να μάχεσαι χωρίς ανταλλάγματα για τα μεγάλα ιδανικά και πως η πατρίδα αξίζει κάθε θυσία.

Ξεχωριστή ευκαιρία για μας υπήρξε η επίσκεψη του κ.Α. Σταματελόπουλου, Γιατρού – Θωρακοχειρούργου, ο οποίος ως απόγονος της οικογένειας του Νικηταρά, έφερε στο σχολείο μας κειμήλια της οικογένειας και μας μίλησε  για τον ήρωα (Νικηταρά), τον αδελφό του του Αγ. Ιωάννη (νεομάρτυρα) και τον τρίτο αδελφό του Νικόλαο Σταματελόπουλο.

 Δυο παιδιά Ρωμιά παιδιά – τραγούδι

Τσάμικος

Ο Νικηταράς ζητιάνος

“Ματρόζος”, του Στρατήγη

Παρουσίαση του κ. Α. Σταματελόπουλου για τον Νικηταρά και την οικογένειά του

Κλείσιμο γιορτής