1ο Βραβείο στον Διασχολικό Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, που διεξήχθη ανάμεσα σε 13 σχολεία την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στο Αμφιθέατρο του συγκροτήματος Ηρακλείου “Η Ελληνική Παιδεία”, απέσπασε η ομάδα του Σχολείου μας.

Οι μαθητές μας Κουτσουράκη Μαρία (Γ΄τάξη), Κωστόγιαννης Νίκος (Β΄τάξη), Πετρόπουλος Ευάγγελος (Β΄τάξη) και Τσαντάνη Χριστίνα (Α΄τάξη) διαγωνίστηκαν σε απαιτητικά θέματα νέας και αρχαίας ελληνικής γλώσσας, καθώς και ιστορίας και πολιτισμού με πολύ καλή συνεργασία μεταξύ τους.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο προκριματικούς γύρους και έναν τελικό, στον οποίο πέρασαν οι 4 καλύτερες ομάδες. Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτερες με τιμητική πλακέτα για το Σχολείο, Επαίνους για τους μαθητές που έλαβαν μέρος και επιτραπέζια παιχνίδια σχετικά με την Ελληνική Γλώσσα στους πρωτεύσαντες.

Σε σχετική συνέντευξη οι μαθητές μας δήλωσαν την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή τους σε αυτόν τον πολύ αξιόλογο διαγωνισμό και είπαν ότι άξιζε και μόνο η συμμετοχή, ανεξαρτήτως αν θα έφερνε τη νίκη ή όχι.

“Η οργάνωση ήταν τέλεια, ενώ η κριτική επιτροπή και οι ιθύνοντες ήταν ευγενέστατοι. Το κλίμα πολύ φιλικό και άνετο”

“Η νίκη μας οφείλεται στις γνώσεις που μας έχει καλλιεργήσει το σχολείο και στην καλή συνεργασία μεταξύ μας”.

“Η επιτυχία μας οφείλεται πρωτίστως στην αξαιρετική και ποιοτική κατάρτιση που μας παρέχει το Σχολείο μας, στην προσωπική μας μελέτη και στη συνεργασία μεταξύ μας”.

“Μας δόθηκε η ευαιρία να μελετήσουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα τη Γλώσσα, την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας”

“Μου άρεσε που δεν υπήρχε εχθρικότητα και ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων”

“Από το διαγωνισμό κέρδισα γνώσειες, εμπειρίες, χαρά και θα ήθελα πολύ να ξανασυμμετάσχω”

“Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές για την άριστη οργάνωση του διαγωνισμού”

“Το τρόπαιο και η πρόκριση είναι ευτελή μπροστά στα οφέλη που αποκομίσαμε. Η συμμετοχή μας θα άξιζε όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα”

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για την επιτυχία τους και τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες.