Τα Εκπαιδευτήρια «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ» τίμησαν τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών σε κοινή διαδικτυακή εκδήλωση, με τη συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Βυζαντινά επίκαιρα μέλη απέδωσαν μαθητές των Γυμνασίων Αμαρουσίου και Ηρακλείου, ενώ χορωδιακές εκτελέσεις παρουσίασαν οι μαθητές των δύο Δημοτικών μας Αμαρουσίου και Ηρακλείου .

Παρουσιάστηκαν οπτικοποιημένα αποσπάσματα από κείμενα των Μεγάλων Πατέρων, ενώ έγινε ιδιαίτερη τιμητική αναφορά ευγνωμοσύνης στη μορφή και το έργο του δασκάλου, αλλά και στους πρωτεύσαντες αποφοίτους μαθητές μας του σχολικού έτους 2019-2020.

Την εκδήλωση έκλεισε ο θεολόγος – συγγραφέας κ. Σταύρος Μποζοβίτης με θέμα: «Τρεις Ιεράρχες προ Χριστού!» Με χειραγωγό την ελληνική γλώσσα και τη δύναμη της ελληνικής σκέψης, όπως διαμορφώθηκαν στον προ Χριστού ελληνικό κόσμο, οι Τρείς Μεγάλοι Πατέρες και Διδάσκαλοι της Οικουμένης, Άγιοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, Βασίλειος ο Μέγας , Γρηγόριος Θεολόγος και Ιωάννης ο Χρυσόστομος ανέδειξαν τα χριστιανικά ιδεώδη και επέδρασαν καταλυτικά και διαχρονικά σε όλη την Οικουμένη.

Τρεις Ιεράρχες προ Χριστού! (Ομιλία κ. Σταύρου Μποζοβίτη)

 

Ο Χριστός κοιμάται – Ο Διαιτητής