Αγαπητοί μας γονείς,

Με αφορμή την πολυπόθητη επιστροφή των μαθητών μας στο φυσικό τους περιβάλλον, το Σχολείο, σάς ενημερώνουμε ότι τα Εκπαιδευτήριά μας έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για μια ασφαλή επάνοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων:

  • Πραγματοποιήθηκε ενδελεχής καθαρισμός-απολύμανση όλων των χώρων σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ.
  • Εξασφαλίσθηκε η προμήθεια και επάρκεια όλων των κατάλληλων υλικών για την προστασία από τον COVID-19, όπως μέσα αντισηψίας σε όλους τους χώρους, μέσα ατομικής προστασίας, καθαριστικά/απολυμαντικά, κλπ.
  • Υιοθετήθηκαν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ασφαλή προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση των μαθητών μας στα σχολικά συγκροτήματα.
  • Διεξήχθησαν, με ίδιες δαπάνες, διαγνωστικά τεστ COVID-19 σε όλο το προσωπικό (διοικητικό, εκπαιδευτικό, εργατοτεχνικό) καθώς και στους εξωτερικούς μας συνεργάτες.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, σάς παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε:

  • Κάθε μαθητής να φέρνει καθημερινά μαζί του τη μάσκα του (μαζί με μία ακόμη εφεδρική), την οποία πρέπει να φοράει με σωστό τρόπο.
  • Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων συμβατών με τον νέο κορωνοϊό, οι μαθητές να παραμένουν στο σπίτι τους και να λαμβάνουν ιατρική συμβουλή.

Σάς υπενθυμίσουμε ότι προσφέρεται η δυνατότητα σε όλα τα μέλη της οικογένειας της Ελληνικής Παιδείας, να πραγματοποιούν –σε προνομιακή τιμή– το τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 με μοριακή μέθοδο, σε ένα από τα συνεργαζόμενα Διαγνωστικά Εργαστήρια της εταιρείας Plusma ΙΑΕ.

Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με αίσθημα υπευθυνότητας να λαμβάνουμε κάθε αναγκαίο μέτρο που θα εξασφαλίζει στους μαθητές, τους γονείς και τους εργαζομένους μας ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Με εκτίμηση,
το ΔΣ των Εκπαιδευτηρίων «Η Ελληνική Παιδεία»