Αγαπητοί μας γονείς, Χριστός Ανέστη!

Κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, οι Εγγραφές για τα παιδιά που το Σχολικό Έτος 2020-21 θα φοιτήσουν στο Δημοτικό, Νηπιαγωγείο και Παιδικό Σταθμό πραγματοποιούνται κατά τη χρονική περίοδο 15-30 Μαΐου 2020. Αναμένεται ο προσδιορισμός της ημερομηνίας εγγραφών για τα παιδιά που θα φοιτήσουν στο Γυμνάσιο και Λύκειο, αντίστοιχα. Οι εγγραφές των μαθητών των βαθμίδων αυτών μπορούν να πραγματοποιηθούν προαιρετικά και προ του καθορισμού των επίσημων ημερομηνιών.

Έχουμε τη χαρά να σάς ανακοινώσουμε ότι, από φέτος, τίθεται σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα (portal) στη διεύθυνση https://portal.elp.gr/ μέσω της οποίας θα σάς προσφέρονται, σταδιακά, μια σειρά από χρήσιμες υπηρεσίες με γρήγορο, ασφαλή και σύγχρονο τρόπο.

Οι Γονείς υφιστάμενων μαθητών της Ελληνικής Παιδείας, μπορείτε από την Επιλογή 1 να συμπληρώσετε τους κωδικούς πρόσβασης που σάς έχουν κοινοποιηθεί και να αποκτήσετε πρόσβαση στις πρώτες τρεις υπηρεσίες:

  1. Δήλωση Εγγραφής: αφορά την επανεγγραφή υφιστάμενων μαθητών ή την εγγραφή νέων

  2. Αλλαγή Στοιχείων: επικαιροποίηση στοιχείων μαθητή ή γονέων, όποτε απαιτείται.

  3. Οικονομικά Στοιχεία: πληροφόρηση για πληρωμές και οφειλές.

Οι Γονείς υποψηφίων μαθητών, μπορείτε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για την εγγραφή των παιδιών σας μέσω της Επιλογής 2. Τα στοιχεία σας προωθούνται άμεσα στο Σχολείο ενδιαφέροντός σας για τον ορισμό Συνάντησης Γνωριμίας και Ενημέρωσης.

Η ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών της «Ελληνικής Παιδείας» σάς παρέχει τη δυνατότητα εξοικονόμησης χρόνου, απλουστεύει τη διαδικασία εγγραφής και πληρωμής της πρώτης δόσης σχολικών δικαιωμάτων ενώ συμβαδίζει με τις υποδείξεις του Υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή ηλεκτρονικών μεθόδων με στόχο την πρόληψη μετάδοσης του covid-19.

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα αναπτύχθηκε για αποκλειστική χρήση από τους Γονείς των μαθητών μας, είναι φιλική προς το χρήστη και διασφαλίζει αυστηρά το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων που καταχωρούνται.

Τα Εκπαιδευτήριά μας, σάς καλωσορίζουν στη νέα ψηφιακή υποδομή και παραμένουν στη διάθεσή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ψηφιακής εγγραφής των μαθητών. Για διευκρινίσεις και υποστήριξη μπορείτε να επικοινωνείτε με τα Κεντρικά Γραφεία στο 210-3614119 ή με το portal@elp.gr.