Αγαπητοί μας,

     Ήδη συμπληρώνεται μία εβδομάδα από την ημέρα που ανεστάλη η λειτουργία των Σχολείων σε πανελλαδικό επίπεδο και σχεδόν καθημερινά αυξάνονται τα μέτρα περιορισμού των δραστηριοτήτων σε πολλούς τομείς της κοινωνικής ζωής, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του γνωστού πλέον ιού Covid-19 που έχει προκαλέσει παγκόσμια αναστάτωση. Είναι ολοφάνερο ότι η κατάσταση αυτή έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας και δικαιολογημένα δημιουργεί ανησυχία και απορία για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

     Μέσα σε αυτό το κλίμα αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας, αγαπητοί μας συνεργάτες, για τρεις βασικούς λόγους:

     1. Να υπογραμμίσουμε την ανάγκη να λάβουμε όλοι τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών προκειμένου, όχι μόνο να προφυλαχθούμε εμείς και η οικογένειά μας, αλλά να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες γύρω μας και γενικότερα να συμβάλουμε ανθρωπίνως στην αναστολή της διασποράς της νόσου.

     2. Να σας ευχαριστήσουμε διότι και με τη δική σας συμβολή, τα Εκπαιδευτήριά μας στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και συμπαρίστανται σε γονείς και μαθητές προσφέροντας μία οργανωμένη σειρά μαθημάτων εξ αποστάσεως καθώς και άλλες προτάσεις για δημιουργική απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, ανάλογα με την κάθε ηλικία.

     3. Να επισημάνουμε την αλήθεια ότι ο Πανάγαθος Θεός δεν θα μας εγκαταλείψει τις δύσκολες αυτές ημέρες, διότι έχει υποσχεθεί ότι δεν θα μας αφήσει να περάσουμε δοκιμασία που υπερβαίνει τις δυνάμεις μας αλλά μαζί με τον πειρασμό θα φέρει και το τέλος του, ώστε να μπορούμε να αντέξουμε: «οὐκ ἐάσει ὑμᾶς πειρασθῆναι ὑπὲρ ὃ δύνασθε, ἀλλὰ ποιήσει σὺν τῷ πειρασμῷ καὶ τὴν ἔκβασιν» (Α’ Κορ. ι΄ 13).

Αγαπητοί μας,

     Τις ημέρες αυτές που καλούμαστε να μείνουμε στο σπίτι, ας συντροφεύει τις οικογένειές μας η αγάπη, η ομόνοια, η ειρήνη και πάνω απ’ όλα η πίστη ότι με τη δύναμη του Θεού θα ξεπεράσουμε τη δυσκολία. Κι επειδή η ιστορία διδάσκει, επιλέξαμε να σας αποστείλουμε συνημμένως και ένα θαυμαστό γεγονός που συνέβη στις αρχές του 20ου αιώνα όταν πάλι μία φοβερή επιδημία επισκέφθηκε τον τόπο μας. Αξίζει να το διαβάσουμε για να γίνει πιο θερμή προσευχή μας στον Κύριο Ιησού Χριστό και την Παναγία Μητέρα Του και Μητέρα όλων μας.

Καλή υπόλοιπη Τεσσαρακοστή!
Με τιμή
Για τα Εκπαιδευτήρια «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ»
Ο Πρόεδρος
ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΟΥΤΡΙΚΗΣ
Πρόεδρος Ἐφετῶν Δ.Δ.